ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντίο, Μαρία... Την σκότωσε το χέρι του αδερφού της

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

24news team

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να ξεπεράσει και το πιο ευφάνταστο σενάριο ταινίας. Είναι και κάποιες περιπτώσεις όπου οι λέξεις μοιάζουν φτωχές και αδύναμες να περιγράψουν το μέγεθος μιας κατάστασης.

Ένα κορίτσι μόλις 21 ετών έχασε τη ζωή του από τα χέρια του ίδιου της του αδερφού, μπροστά στα μάτια της μάνας τους. Πώς να το γράψεις και πώς να το περιγράψεις; Ποια είναι η σωστή έκφραση για το μέγεθος μιας τέτοιας τραγωδίας;

Σοκαρισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία ενώπιον ενός περιστατικού και ο ανθρώπινος νους δυσκολεύεται να δεχθεί τις λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Τρίτη 5 Μαΐου, γύρω στις 5:45 το απόγευμα φτάνει πληροφορία στην Αστυνομία η οποία κάνει λόγο για τραυματισμένο πρόσωπο σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας σπεύδουν επί τόπου αντικρίζοντας αναίσθητη 21χρονη. Η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπιστώνουν τον θάνατό της.

Οι εξετάσεις που ακολούθησαν κατέδειξαν ότι η άτυχη κοπέλα τραυματίστηκε θανάσιμα, έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε από πυροβόλο όπλο (στρατιωτικό G3) που χειριζόταν ο 23χρονος αδελφός της.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, σύμφωνα με τους οποίους ο θάνατος της κοπέλας επήλθε από διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, συνεπεία πυροβολισμού.

Έσβησε… το χαμόγελο της Μαρίας ανήμερα των γενεθλίων της

Τα όσα πλαισιώνουν την οικογενειακή τραγωδία στα Κλαυδιά Λάρνακας είναι ανατριχιαστικά. Το χαμόγελο της 21χρονης Μαρίας Χάρπα έσβησε από το πρόσωπό της ανήμερα των γενεθλίων της, μόλις μια ανάσα πριν από ένα καινούργιο ξεκίνημα με τον αρραβωνιαστικό της και το παιδί που φέρονται να περίμεναν.

Ένα κεφάλαιο έκλεισε βιαστικά και άδοξα πριν καλά-καλά ανοίξει…

Ενώπιον δικαιοσύνης για ανθρωποκτονία ο 23χρονος

Ο 23χρονος αδελφοκτόνος συνελήφθη για ανθρωποκτονία και το πρωί της Τετάρτης παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, στην οικία της οικογένειας όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, εντοπίστηκε ένα σακούλι νάιλον το οποίο περιείχε 200 σφαίρες 7.62 χιλ. Το εν λόγω σακούλι έφερε μια τρύπα στο πάνω μέρος και μετά από καταμέτρηση που έγινε από τις αρχές, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 8 σφαίρες.

Από το σπίτι παραλήφθηκε κι άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που εντοπίστηκε, ενώ αναμένεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ο 23χρονος εξετάστηκε από ψυχίατρο και έχει πλήρη διαύγεια. Επίσης, θα ληφθούν καταθέσεις από το Γρ. Ευημερίας για να φανεί αν η οικογένεια ή ο ύποπτος παρακολουθείτο για κάποιο λόγο από λειτουργό.

Καταθέσεις αναμένεται να ληφθούν και από το οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου, τους περιοίκους, τη μονάδα όπου υπηρετούσε ως έφεδρος ο 23χρονος και από τον κοινοτάρχη του χωριού Κλαυδιά.

Ο 23χρονος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Βασανιστικά ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις

Δυστυχώς, μια ακόμα φορά εκ των υστέρων ψάχνουμε απαντήσεις.

Με βάση, λοιπόν, τα όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Από τις 200 σφαίρες που εντοπίστηκαν λείπουν 8, πώς χρησιμοποιήθηκαν;

Τι έψαχνε η σφαίρα μέσα στο στρατιωτικό όπλο, αφού θα έπρεπε να είναι σφραγισμένες (σ.σ. χρειάζεται άδεια από τον Διοικητή της μονάδας για χρησιμοποίηση τους);

Βάσει των προαναφερθέντων, δεν θα ήταν φρόνιμο σε όσους κατέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό να γίνεται έλεγχος για να μπορεί εύλογα να εξαχθεί το συμπέρασμα αν έχει χρησιμοποιηθεί, αφού αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται;

Αντίο, Μαρία… όνειρα εν λευκώ

Απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες αναμένεται να δώσει η νενομισμένη νεκροτομή. Τιμωρία θα αποδοθεί εκ των αρμοδίων εκεί που θα κρίνουν ότι αρμόζει. Η Μαρία, όμως, έφυγε και αυτό δεν αλλάζει. Ο χρόνος ναι μεν, όπως λέει και ο σοφός λαός, είναι γιατρός, μα δεν γυρνάει πίσω.

Ο πόνος και η θλίψη ίσως μαλακώσουν, μα ένα αγκάθι θα μείνει στην καρδιά όλων όσοι την αγαπούν, ένα «γιατί;» θα είναι στο μυαλό τους για πάντα ριζωμένο.

Όνειρα εν λευκώ, όνειρα που δεν πρόλαβαν να ανθήσουν… να γίνουν ζωή.

Αντίο, Μαρία…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X