ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιμέτωπος με ανθρωποκτονία ο 47χρονος φερόμενος διακινητής

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Πέμπτη διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον άνδρα, ηλικίας 47 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονία κοριτσιού, ηλικίας 3 ετών, το οποίο απεβίωσε σήμερα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Μακάριο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Ο άνδρας συνελήφθη χθες, αφού κατονομάστηκε ως ο πλοηγός της βάρκας εντός της οποίας βρίσκονταν 61 πρόσωπα και συγκεκριμένα 42 άνδρες, 4 γυναίκες και 15 ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων τα πέντε ασυνόδευτα.

Εναντίον του 47χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία, απόπειρα παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παροχή βοήθειας σε απαγορευμένο μετανάστη, υποβοήθηση προσώπων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία με πρόθεση και με σκοπό να αποκομίσει κέρδος, λαθρεμπόριο μεταναστών διά θαλάσσης, μεταφορά προσώπων διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου καθώς και υπόθεση απαγορευμένου μετανάστη και εγκατάλειψη της Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένο λιμάνι για παλαιότερη υπόθεση που αφορά τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ενημερώθηκε από το εμπορικό πλοίο «Φολέγανδρος», το οποίο έπλεε σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, ότι είχε εντοπιστεί μικρή ξύλινη βάρκα με 61 άτομα.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «Νέαρχος» κινητοποιώντας άμεσα σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το οποίο παρέλαβε όλα τα άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Κατά την παραλαβή διαπιστώθηκε ότι τρία παιδιά και ένας άντρας βρίσκονταν σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ άλλα τρία άτομα έφεραν κατάγματα στα κάτω άκρα.

Τα τρία παιδιά νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δύο άλλα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ένα παιδί νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ωστόσο, έλαβε εξιτήριο, ενώ δύο άνδρες κρατήθηκαν για νοσηλεία λόγω κατάγματος που είχαν.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση