ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στρίμωξαν τον Παπαθεοδώρου… Κάθετος, δεν παραιτείται

Έδωσε ξεκάθαρη απάντηση ο Αρχηγός της Αστυνομίας

24news team

Εν μέσω νέων αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, το βράδυ της Τετάρτης (24/01), το στάδιο «Αλφαμέγα» μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Για ακόμη μια φορά όλοι αρμόδιοι φορείς ηττόνται από τους χούλιγκαν και ο απλός φίλαθλος πληρώνει το τίμημα. Η Αστυνομία την υποχρέωση να λογοδοτήσει προς τους πολίτες και το μεσημέρι της Πέμπτης (25/01) ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με το επιχειρησιακό πλάνο που ακολουθήθηκε στο γήπεδο.

Ερωτηθείς για τις δικές του ευθύνες και σε επισήμανση αν σκέφτεται να παραιτηθεί, ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι θέμα ευθυνών, εμείς σαν Αστυνομία κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να μπορέσει αυτός ο τόπος να έχει καλύτερη ασφάλεια… Ο σκοπός μου είναι να βελτιώσω την Αστυνομία, δεν έχω σκεφτεί την παραίτησή μου».

«Τα επικίνδυνα αντικείμενα μπορεί να τα περνούν παράγοντες...»

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε, «Οι πληροφορίες αναφέρονταν σε ενδεχόμενες σοβαρές συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Στήθηκε κέντρο κρίσεως στη Λεμεσό… Πριν την έναρξη του αγώνα επιχειρήθηκε να γίνει κάποια συμπλοκή μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, έξω από το γήπεδο και η Αστυνομία επενέβη και τα κατάφερε να μην έρθουν σε επαφή και να διαλυθούν. Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι δεν είναι αποκλειστικός έλεγχος της Αστυνομίας οι έρευνες, προχωρήσαμε σε ελέγχους και έρευνες στις θύρες εισόδου, ούτως ώστε να γίνουν αυξημένοι έλεγχοι. Κατά την είσοδο των οπαδών, κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο από πλευράς της μιας ομάδας και ακολούθως και από την άλλη ομάδα. Η Αστυνομία προσέτρεξε προς παρεμπόδιση τους και οι ίδιοι έφυγαν και κατευθύνθηκαν προς τις κερκίδες. Επίσης, αριθμός φωτοβολίδων, πυρσών και κροτίδων υπήρχαν σε μια κερκίδα υπήρχαν. Με τα δεδομένα όπως εξελίχθηκαν, δηλαδή με φωτοβολίδα στην κερκίδα και τον τραυματισμό ενός παιδιού αλλά και στη συνέχεια μιας άλλης κοπέλας… αποφασίσαμε να εισηγηθούμε για να προλάβουμε το οποιοδήποτε χειρότερο σενάριο για μη έναρξη του αγώνα. Έτσι και αποφασίστηκε, εισάκουσε την εισήγησή μας ο διαιτητής».

Κληθείς να σχολιάσει πως γίνεται με τόσο αυξημένους ελέγχους να πέρασαν φωτοβολίδες και κροτίδες εντός γηπέδου ο Αρχηγός απάντησε: «Αν δείτε τα πλείστα των αντικειμένων είναι μεγάλα σε μέγεθος και εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να μην έχουν περάσει από τις εισόδους όπου έγιναν οι έρευνες… Αλλά από άλλους, μπορεί να είναι είτε από παράγοντες είτε από πρόσωπα που έχουν να κάνουν με το γήπεδο…».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση