ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Άνθρωποι του μόχθου, σπούδασαν την κόρη τους με στερήσεις και θυσίες»

Βουβή η Πάφος, γενέτειρα της Αναστασίας Αδαμίδου, καθώς και ο Δήμος συμμετέχει στο πένθος

ΚΥΠΕ

Βουβή είναι η Πάφος, γενέτειρα της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Αναστασίας Αδαμίδου μετά την επίσημη πληροφόρηση για την ταυτοποίηση της σορού της.

Όλοι στην Πάφο ανέμεναν να ακούσουν νέα για την 24χρονη φοιτήτρια. Μέσα στα συντρίμμια του βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούσθηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη, εντοπίσθηκαν δυστυχώς οι σοροί των δυο νέων από την Κύπρο.

Ο Δήμος Πάφου, είπε στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, συμπάσχει και συμμετέχει στο πένθος, το οποίο κατακλύζει την πόλη, την Κύπρο και την Ελλάδα ολόκληρη. «Δεν υπάρχουν λόγια κάποιος να περιγράψει τις τραγικές συνέπειες αυτού του δυστυχήματος. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κυρίως νέα παιδιά», είπε.

Ανάμεσα στα θύματα, σημείωσε, «και μια κοπέλα συμπολίτισσα μας, που μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο έντονα. Ένας νέος άνθρωπος, έχασε τη ζωή της με τον πιο τραγικό τρόπο την ώρα που ήταν μπροστά της όλη η ζωή».

Οι γονείς της Αναστασίας, είπε ο κ. Φαίδωνος, «είναι άνθρωποι του μόχθου, που με πολλές στερήσεις και θυσίες σπούδασαν την κόρη τους, αναμένοντας να τη δουν να ανοίγει τα φτερά της και δυστυχώς γράφεται με τον πιο τραγικό τρόπο ο επίλογος της ζωής αυτής της νέας κοπέλας».

Κάλεσε επίσης τους πάντες να σκεφτούν τους γονείς αλλά και όλους τους ανθρώπους που είχαν γνωστούς μέσα στην αμαξοστοιχία που χάθηκαν. Ο Δήμος Πάφου είπε θα σκεφτεί με ποιο τρόπο θα μπορέσει να απαλύνει τον πόνο αυτής της οικογένειας, αν αυτό γίνεται.

Ανακοίνωσε επίσης πως πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου ακυρώθηκαν. Ωστόσο λόγω του ότι κάποιοι Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέσσερις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Πάφο για να παραδώσουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού, θα το πράξουν σε μια κλειστή εκδήλωση.

Ο κ. Φαίδωνος ευχήθηκε να μην ξανασυμβούν τέτοια τραγικά περιστατικά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση