ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Άνοιξαν» οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου (vids)

Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές είναι εδώ

24news team

Το επίσημο τέλος τους καλοκαιριού ήρθα να βάλουν οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές που έκαναν την παρουσία τους σε διάφορα ορεινά και ημιορεινά χωριά της Κύπρου.

Όπως μπορείτε να δείτε και σε αναρτήσεις που έκαναν πολίτες στην ομάδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», έντονες είναι οι βροχοπτώσεις στα χωριά Ασκάς, Παλαιχώρι, Αγίοι Βαβατσινιάς και Φαρμακάς.

Βίντεο από Ασκά και Φαρμακά

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, και παροδικά στα νοτιοδυτικά και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται αρχικά να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικά μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, και σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ παροδικά στα νοτιοδυτικά και στα νότια παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα στα προσήνεμα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές νότια του Τροόδους. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση