ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανοίγει σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού - Ποιους αφορά

Τα διαθέσιμα εμβόλια

Ανοίγει στις 7:30 το πρωί η Πύλη Εμβολιασμού για 15,000 ραντεβού για εμβολιασμό μόνο για τα άτομα ηλικίας 53-54 ετών.
Η Πύλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το Σάββατο, 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε όλα τα Κέντρα Εμβολιασμού παγκύπρια με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer.

Χθες η Κύπρος έσπασε το φράγμα των 200,000 εμβολιασμών. Μετά την επαναλειτουργία της Πύλης Εμβολισμού στις 2:30 μέχρι τις 3 το απόγευμα διευθετήθηκαν 4.260 ραντεβού, εκ των οποίων τα 1.935 για το εμβόλιο της Pfizer και τα 2.325 για το εμβόλιο της ΑstraΖeneca.

Τα διαθέσιμα Pfizer ήταν 1.935, με βάση ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Τα στοιχεία έως και τις 14 Απριλίου, δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο 198,060 εμβολιασμοί, εκ των οι 141,000 αφορούν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 57,060 αφορούν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ούτως ώστε να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μαΐου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω και εντός του 1ου εξαμήνου του έτους να έχει εμβολιαστεί (έστω με την 1η δόση) τουλάχιστον το 60% των πολιτών.

Τα δεδομένα από τον εμβολιασμό του 83% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω και του 79% των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 70-79 ετών, δείχνουν ότι με τον εμβολιασμό μειώνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια.

"Για να επιτευχθεί η θωράκιση της υγείας των πολιτών, συστήνεται στα άτομα που έχουν κάθε φορά προτεραιότητα, να προχωρούν το ταχύτερο δυνατό στον προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, περιορίζοντας έτσι το ρίσκο σοβαρής νόσησης ή/και θανάτου.
Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή μας ξανά στα χέρια μας για να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο", αναφέρει το Υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση