ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακαλείται κούπα από το ΙΚΕΑ (pic)

«Η ΙΚΕΑ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν»

Η ΙΚΕΑ προχώρησε στην προληπτική ανάκληση της κούπας ταξιδιού «TROLIGTVIS» που παράγεται στην Ινδία και φέρει τη σήμανση «Made in India».

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στην κούπα διαπιστώθηκε από δειγματοληπτικούς ελέγχους πως «υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP) το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ».

«Η ΙΚΕΑ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ της περιοχής τους για την αντικατάσταση της με ένα παρόμοιο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για την επιστροφή της κούπας δεν χρειάζεται η απόδειξη αγοράς. Η πώληση των «TROLIGTVIS» είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019.

«Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Όλοι εμείς στην ΙΚΕΑ ζητάμε συγνώμη για την οποιαδήποτε τυχόν αναστάτωση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καταναλωτές μας για την κατανόησή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: reader

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση