ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναφορές για μολότοφ και λευκό βαν πίσω από την πυρκαγιά

Ελέγχονται κάμερες ασφαλείας για τη φωτιά στο Ρωσικό Κέντρο, δηλώνουν στη Μόσχα

ΚΥΠΕ

Οι συνεργάτες του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στη Λευκωσία συνεργάζονται με την Κυπριακή Αστυνομία και αν επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε βόμβα τύπου μολότοφ, τότε η επίθεση θα είναι μια «κλασική τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο επικεφαλής της «Ρωσικής Συνεργασίας» (Rossotrudnichestvo), του αρμόδιου οργανισμού υπό το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, στον οποίο υπάγονται τα αντίστοιχα Κέντρα του εξωτερικού.

«Είναι φυσικό ότι απευθυνόμαστε στα όργανα επιβολής του νόμου. Παρακολουθούμε τις βιντεοσκοπήσεις (σ.σ. από τις κάμερες ασφαλείας), θα μεταβιβάσουμε τα πάντα στην Αστυνομία», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριμάκοφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι», σημειώνοντας ότι «δεν γνωρίζουμε επακριβώς, εάν επρόκειτο για βόμβα μολότοφ. Εάν επιβεβαιωθεί ότι είναι βόμβα μολότοφ, πρόκειται για μια κλασική τρομοκρατική ενέργεια».

Ο Πριμακόφ επεσήμανε ότι το Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού έχει ενεργή δραστηριότητα στην Κύπρο. «Διάφορες ακρότητες συνέβαιναν εκεί και στο παρελθόν... Υπάρχουν εκεί αυτοί, που ασχολούνται με παρόμοια ζητήματα. Ελπίζω ότι θα βρεθούν όλοι οι κακοπροαίρετοι δράστες», κατέληξε.

Στα έως τώρα ρεπορτάζ τους τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κτήριο του Κέντρου «υπέστη σημαντικές ζημιές» από την πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξει οποιοσδήποτε τραυματισμός και μεταφέρουν τη μαρτυρία της διευθύντριάς του, Αλίνας Ράντσενκο ότι τις προηγούμενες ημέρες ένα λευκό μικρό λεωφορείο βρισκόταν επανειλημμένως κοντά στο κτήριο, αλλά εξαφανίστηκε την ώρα της πυρκαγιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση