ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλαλούμ με τις μάσκες - Έξω από την αυλή σου μπορούν να σε γράψουν

Επικρατεί σύγχυση για το πού χρειάζεται η μάσκα

24news team

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/10) νέα μέτρα για αναχαίτηση του κορωνοϊού, μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Από την Παρασκευή (23/10) τα νέα μέτρα, τέθηκαν σε ισχύ μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.


Κύπρος: Μάσκες πλέον και στο αυτοκίνητο - Ποιοι εξαιρούνται


Μεταξύ των όσων ανακοινώθηκαν είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμων και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, κοκ).

Ωστόσο, επικρατεί σύγχυση για του πού και πότε κάποιος πρέπει να φέρει μάσκα παρά το ότι το Υπουργείο με νέα ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι εξαιρούνται τα ακόλουθα:

Οικίες, άτομα που ενεργά πίνουν ή τρώνε, άτομα που ταξιδεύουν με προσωπικό όχημα μόνοι ή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους (περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων), άτομα κατά τη διάρκεια άθλησης/σωματικής άσκησης (π.χ. γυμναστήρια, σχολές χορού, κτλ), ψήστες/μάγειρες, μόνο κατά τη διάρκεια ψησίματος, άτομα με ειδικές γνωσιακές ικανότητες/ψυχικές/αναπτυξιακές διαταραχές που δεν συμμορφώνονται με την εφαρμογή μάσκας, άτομα με σοβαρό νευρολογικό/νευρομυϊκό νόσημα που δεν τους επιτρέπει να χειριστούν τη μάσκα, και άτομα με ανατομικές γναθοπροσωπικές παραλλαγές/δυσμορφίες ή/και τραυματισμό.

Σε μια προσπάθεια διευκρινιστικής ενημέρωσης το 24news παρουσιάζει τα ακόλουθα παραδείγματα όπως αυτά μας εξηγήθηκαν:

- Αν είσαι στην αυλή του σπιτιού σου, δεν χρειάζεσαι μάσκα αφού πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, αν όμως εξέλθεις από το κάγκελο χρειάζεσαι

- Αν πας για περπάτημα μόνος σε χώρο που δεν υπάρχει μεγάλη συνάθροιση, δεν χρειάζεσαι μάσκα. Αν όμως είσαι με δεύτερο ή περισσότερα άτομα και βρίσκεσαι σε χώρο με πολυκοσμία, χρειάζεσαι.

- Αν πίνεις καφέ σε καφετέρια, ή τρως σε εστιατόριο, δεν χρειάζεσαι μάσκα. Κατά την είσοδο ή έξοδο από χώρο εστίασης ή όταν μεταβείς στην τουαλέτα ή στο ταμείο, χρειάζεσαι.

- Σε δημόσιους χώρους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) με μεγάλες συναθροίσεις, χρειάζεσαι.

-Χρήση μάσκας και εντός οχημάτων. Εξαιρούνται μόνο όσοι ταξιδεύουν με προσωπικό όχημα μόνοι ή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους (περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων). Εννοείται γίνεται χρήση της στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, κοκ).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X