ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακούει την ποινή του ο 31χρονος - Εξαφανισμένος ο Αντρέας Χρίστου

Κανένα σημείο ζωής από τον 35χρονο

Δημήτρης Λουκά

Την ερχόμενη Τρίτη (24/10), η υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη που διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2022, κατά την οποία τραυματίστηκαν 42χρονος και ανήλικο παιδί, ρίχνει αυλαία αφού ο 31χρονος κατηγορούμενος θα ακούσει την ποινή του.

Την ίδια ώρα, στην όλη υπόθεση της εγκληματικής ενέργειας, οι Αρχές ψάχνουν τον 35χρονο Αντρέα Χρίστου, τον οποίο ενέπλεξε ο κατηγορούμενος.

Η εξαφάνιση του Χρίστου παραμένει μέχρι και σήμερα μυστήριο, αφού από τότε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής με τις Αρχές να διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Το σενάριο, να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ο Χρίστου, βρίσκεται στα ραντάρ των διωκτικών αρχών ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο να διέφυγε στο εξωτερικό ή στα κατεχόμενα.

Η σύλληψή του 31χρονου και η ομολογία του

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία, έφτασε στη σύλληψη του 31χρονου τρία μόλις 24ωρα μετά την απόπειρα, αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό που απομονώθηκε από προσωπίδα, η οποία εντοπίστηκε στη σκηνή.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως αυτός άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον 42χρονο, αναφέροντας πως θα λάμβανε ως αμοιβή ποσό 20 χιλιάδων ευρώ και υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε πως στο αυτοκίνητο επέβαινε και το εξάχρονο παιδί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον καταζητούμενο

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Αντρέα Χρίστου, 35 ετών, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε στις 04/12/2022 στην Ορόκλινη.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας στο τηλέφωνο 24-804060 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Η κατάθεση της αδερφής του Χρίστου και η... αμοιβή

Ο 35χρονος καταζητούμενος, δηλώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου από την αδελφή του στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ως ελλείπον πρόσωπο. Η αδελφή του Χρίστου, είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι αυτός της είχε αποκαλύψει πως συνωμότησαν μαζί με άλλο πρόσωπο για να διαπράξουν τη δολοφονία του 42χρονου στην Ορόκλινη και ότι θα λάμβανε από αυτόν το χρηματικό ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο στο τέλος έλαβε μόνο 20 χιλιάδες.

Ο 31χρονος υποστήριξε επίσης στην κατάθεσή του ότι θα λάμβανε ως αμοιβή 20 χιλιάδες ευρώ από τον Χρίστου, ο οποίος από πλευράς του ισχυρίστηκε ότι ζήτησε να πληρωθεί από άλλο πρόσωπο, και του έδωσε 20 χιλιάδες αντί 40 χιλιάδες που ήταν η αρχική συμφωνία. Σημειώνεται πως ο 35χρονος παρέδωσε στην αδελφή του, σύμφωνα με τα όσα η ίδια ανέφερε στην Αστυνομία, ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο και έδωσε στη συνέχεια στις Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση