ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Akamascleanup - Ας διατηρήσουμε τον Ακάμα καθαρό

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, για 6η συνεχόμενη χρονιά, η ενέργεια #Akamascleanup

Στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία, για 6η συνεχόμενη χρονιά, η ενέργεια #Akamascleanup, μια πρωτοβουλία της εφημερίδας «Καθημερινή», των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και του Latchi Watersports.

Πιστοί και φέτος στο ετήσιο «ραντεβού» εθελοντικής εργασίας καθαριότητας του Ακάμα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στον τόπο μας και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καθαρισμό της περιοχής, περίπου 70 εθελοντές από την εφημερίδα «Η Καθημερινή» του ομίλου SppMedia, τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και το Latchi Watersports ανέλαβαν δράση.

Σκοπός τους ο καθαρισμός των πολύ όμορφων παραλιών του Ακάμα, θέλοντας να στείλουν ταυτόχρονα για 6η συνεχόμενη χρονιά το μήνυμα για σεβασμό προς τη φύση.

Από το πρωί της Κυριακής οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο λιμανάκι στο Λατσί και συγκεκριμένα στο Latchi Watersports, επιβιβάστηκαν στα σκάφη και επισκέφθηκαν τις παραλίες από το Blue Lagoon και τη Fontana Amorosa μέχρι την Ακτή Αρναούτη, μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών που αλλοίωναν την εικόνα ενός από τα ωραιότερα μέρη του νησιού.

Μπουκάλια, σπασμένα γυαλιά, άχρηστα εξαρτήματα, πλαστικά πώματα άφησαν και φέτος στο πέρασμά τους επισκέπτες του Ακάμα, μολύνοντας την απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς περιοχή και ρυπαίνοντας το περιβάλλον το οποίο εντάσσεται στο δίκτυο Natura. Η χερσόνησος του Ακάμα στο βορειοδυτικό άκρο της Κύπρου είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Εκτείνεται σε επιφάνεια 230 τ. χλμ. και προσφέρεται για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι και παρατήρηση πτηνών. Κάθε χρόνο, ωστόσο, μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, η εικόνα που παρουσιάζει είναι μάλλον αποκαρδιωτική, λόγω έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας και απουσίας επαρκούς ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι χρόνο με τον χρόνο η εικόνα που αντικρίζουν οι εθελοντές που σπεύδουν να καθαρίσουν την περιοχή είναι καλύτερη. Άτομα που βρέθηκαν στον Ακάμα από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας πριν έξι χρόνια μάς είπαν ότι φέτος ο όγκος των σκουπιδιών ήταν μειωμένος, τονίζοντας ότι την πρώτη χρονιά η κατάσταση ήταν απελπιστική αλλά αναμφίβολα υπάρχει μεγάλος δρόμος μέχρι να μην υπάρχει ούτε και ένα σκουπίδι.

Σημειώνουμε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και έχει πλέον γίνει θεσμός αφού διοργανώθηκε και φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά. Βασικός στόχος της εκστρατείας #Akamascleanup είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα η ευαισθητοποίηση των νέων στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X