ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αερ. Λάρνακας: Πέρασαν ομοίωμα βόμβας και δεν τους πήρε χαμπάρι κανείς

Τι απαντά η Hermes για την ξαφνική και μυστική άσκηση ασφάλειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κενά ασφάλειας στο αεροδρόμιο Λάρνακας εντόπισε ξαφνική και μυστική άσκηση που πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση ασφάλειας αεροδρομίων στο αρχηγείο Αστυνομίας, στις 9 Μαρτίου, αφήνοντας εκτεθειμένους τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν την άσκηση ώς «επιβάτες», κατάφεραν να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου Λάρνακας ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού και απαγορευμένα επικίνδυνα υλικά, όπως μαχαίρια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Προστίθεται ότι ο διευθυντής της διεύθυνσης ασφάλειας αεροδρομίων στο αρχηγείο Αστυνομίας, χωρίς να ενημερώσει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, κατάφερε να περάσει σε χειραποσκευή, την οποία πέρασε από το σημείο ελέγχου του αεροδρομίου που περνούν και οι επιβάτες που ταξιδεύουν, ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν. Αναφέρεται ότι το περιστατικό θορύβησε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας όσο και τη διαχειρίστρια εταιρεία, ενώ εκ των υστέρων έλαβαν ενημέρωση και οι αρμόδιοι υπουργοί Μεταφορών και Δικαιοσύνης, οι οποίοι έδωσαν οδηγίες όπως προχωρήσουν άμεσα ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας των αροδρομίων. Η εφημερίδα επικαλείται ανώτατη πηγή που επιβεβαίωσε το όλο συμβάν, και διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία με τα αρμόδια υπουργεία προχώρησαν ήδη στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας και έχουν αυστηροποιηθεί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια, που αποκλείουν το ενδεχόμενο επανάληψης ανάλογου περιστατικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ξαφνική και μυστική άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 11.00, προκειμένου να ελεχθεί ο βαθμός ετοιμότητας και η παρατηρητικότητα των μελών της ιδιωτικής εταιρείας που είναι επιφορτισμένα με τα καθήκοντα ελέγχου. Πρόκεται για το σημείο μετά τον έλεγχο διαβατηρίων της Αστυνομίας για έξοδο από τη χώρα, όπου οι λειτουργοί της ιδιωτικής εταιρείας ασκούν σωματικό έλεγχο, ως συμπληρματικός έλεγχος σε περίπτωση εκπομπής προειδοποιητικού σήματος.

Τι απαντά η Hermes

Σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης η Ανώτερη Διευθύντρια της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, ανέφερε ότι «δεν είναι σίγουρο ότι οι ισχυρισμοί, όπως δημοσιεύονται, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κάτι που αυτήν την ώρα εξετάζουμε, μαζί με την αρμόδια Αρχή, που είναι η Πολιτική Αεροπορία». Παράλληλα είπε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουν γίνει πράγματα, εκτός πρωτοκόλλου.

Επίσης διαβεβαίωσε το κοινό, ότι οι έλεγχοι αεροπορικής ασφάλειας στα αεροδρόμια γίνονται με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα, που είναι εγκεκριμένα, τόσο από την αρμόδια αρχή όσο και από την ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση