ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αδελφοκτόνος - Από το ψυχιατρείο στο σπίτι ένα χρόνο μετά το έγκλημα

«Βρισκόταν στο ψυχιατρείο σε ένα θάλαμο απλώς και μόνο έγκλειστος»

Εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση που συγκλόνισε την Κύπρο με τον 14χρονο που σκότωσε την 9χρονη αδελφή του, στις 6 Νοεμβρίου 2018, στο σπίτι τους στη Λάρνακα. 

Απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, το πρωί της Πέμπτης (7/11) το αίτημα της Δημοκρατίας, για ανανέωση διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου αδελφοκτόνου, μετά από ένσταση του Δικηγόρου του, Ανδρέα Χρίστου.

Ο 14χρονος επιστρέφει στο σπίτι του μετά από 12 μήνες κράτησής του στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

«Βρισκόταν στο ψυχιατρείο σε ένα θάλαμο απλώς και μόνο έγκλειστος»

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή, Μεσημέρι και κάτι, ο δικηγόρος του 14χρονου, κ. Χρίστου ανέφερε ότι «Δεν δικαιολογείτε η συνέχεια της κράτησής του 14χρονου στο ψυχιατρείο και επιστρέφει στο σπίτι του».

Απατώντας σε σχετική ερώτηση για το πώς θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια και να στηρίζουν τον 14χρονο, ο κ. Χρίστου απάντησε ότι, «στο ψυχιατρείο δεν υπήρχε καμία περαιτέρω στήριξη η οποία θα αναμενόταν να δοθεί από ένα αναμορφωτήριο».

«Βρισκόταν στο ψυχιατρείο σε ένα θάλαμο απλώς και μόνο έγκλειστος»

Τόνισε μάλιστα ότι, ελπίζει οι αρχές να λάβουν τα ινία για την σωστή αναμόρφωση του 14χρονου. Την στήριξη του ανήλικου θα έχει ο πατέρας ενώ δεν υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρες πληροφορίες για το ποιος οργανισμός θα βρεθεί δίπλα στον ανήλικο όπως και το αν θα επιστέψει στο σχολείο.

Επεσήμανε δε, πως άλλη μια μέρα κράτησής του στο ψυχιατρείο θα ήταν παράνομη μετά την λήξη μιας δωδεκάμηνης παραμονής του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 6 Νοεμβρίου 2018 ο τότε 13χρονος επιτέθηκε στην 9χρονη αδελφή του με μαχαίρι ενώ βρίσκονταν μόνοι τους στο σπίτι τους στην Λάρνακα. Όταν ο πατέρας τους επέστρεψε από την δουλειά στο σπίτι βρήκε την 9χρονη κόρη του νεκρή σε λίμνη αίματος, ενώ ο 13χρονος ήταν έξω στην βεράντα.

Σοκαρισμένος από το θέαμα καλούσε απεγνωσμένα για βοήθεια ενώ η 9χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Μετά την παραδοχή του 13χρονου ότι σκότωσε την μικρή αδελφή του με αλλεπάλληλες μαχαιριές και νοούμενου ότι δεν είχε ακόμη συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας, όπως ορίζει ο νόμος, δεν οδηγήθηκε στην φυλακή αφού κρίθηκε ποινικά ανεύθυνος.

Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας με διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας το οποίο, ωστόσο, μπορούσε να ανανεωθεί μέχρι και 12 μήνες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X