ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8998: Έστελναν αβέρτα μηνύματα - Απορρίφθηκαν σχεδόν 100 χιλιάδες

Ξανά σε ρυθμούς… Lockdown η Κύπρος!

24news team

Στον πάγο (lockdown) μπήκε ξανά η Κύπρος από την Κυριακή (10/1) έπειτα από σειρά προτάσεων της επιδημιολογικής ομάδας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Υγείας. Η τελική απόφαση λήφθηκε και επικυρώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην ζωή μας, αναπόφευκτα, επέστρεψε και το 8998 από όπου οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αυτή τη φορά, να αποστείλουν μέχρι 2 SMS για να μετακινηθούν. Προτού μετακινηθούν ωστόσο, απαιτείται έγκριση του αιτήματός τους.

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου lockdown, ο αριθμός 8998 δέχθηκε περίπου 472 χιλιάδες αιτήματα από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από αυτά εγκρίθηκαν τα 378.000 περίπου.


Κύπρος: «Έγραψαν» το 8998 και βγήκαν έξω - Οι καταγγελίες


Τα υπόλοιπα που δεν εγκρίθηκαν, σύμφωνα με τον Κυριάκο Κόκκινο, Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικώς το 24news ήταν εξαιτίας του ότι μερικά από αυτά ήταν λανθασμένα, άλλα ήταν το τρίτο μήνυμα προσώπου κ.α.

Ο κ. Κόκκινος εξήγησε ότι οι επιλογές των πολιτών ήταν κυρίως ο αριθμός 2 (Αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης από και προς επιχειρήσεις/υπηρεσίες, των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, περιλαμβανομένου και του take-away και του drive-through από τους χώρους εστίασης) και το 6 (Μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση, εφόσον περιορίζεται σε χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση).

Πάντως, θυμίζουμε ότι η Αστυνομία προχώρησε σε 119 πολιτών, οι οποίοι εντοπίστηκαν να παραβιάζουν πρόνοιες του διατάγματος. Οι 75 από αυτούς εντοπίστηκαν να μετακινούνται χωρίς να έχουν αποστείλει μήνυμα στο 8998. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X