ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

72 κιλά ναρκωτικών: Καταζητείται πρόσωπο από την Λεμεσό

Υπό κράτηση οι τρεις συλληφθέντες

24news team

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (28/5) οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση των 72 κιλών κάνναβης που εντοπίστηκαν την προηγούμενη ημέρα. Το δικαστήριο ενέκρινε την 8ημερη κράτησή τους. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία πρόσωπα. Δύο από την Λάρνακα, ηλικίας 31 και 36 ετών και ένας από την Λεμεσό ηλικίας 27 ετών.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση, καταζητείται τέταρτο πρόσωπο, επίσης από την Λεμεσό.

Να αναφερθεί ότι, η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, προτού καταλήξει στην Κύπρο, πέρασε από άλλα τρία Ευρωπαϊκά Λιμάνια.

Η υπόθεση 

Στην κατάσχεση ποσότητας κάνναβης, βάρους 72 περίπου κιλών και στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε χθες η Αστυνομία. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, εντόπισαν εντός αποθήκης (μέσα σε κιβώτια) στη Λεμεσό, 72 περίπου κιλά κάνναβης.

Στις 27/05/2020, στην εν λόγω αποθήκη μετέβησαν δύο πρόσωπα, 31χρονος και 36χρονος, οι οποίοι αφού παρέλαβαν τα εν λόγω κιβώτια, τα φόρτωσαν στο όχημά τους και αναχώρησαν από την αποθήκη. Το όχημα των πιο πάνω προσώπων, ανακόπηκε για έλεγχο παρά τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, όπου μετά από σχετική έρευνα, εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών του οχήματος, η πιο πάνω ποσότητα ναρκωτικών. Τόσο ο 31χρονος, όσο και ο 36χρονος συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκαν στα Γραφεία της ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο ΥΚΑΝ Λεμεσού).

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον και τρίτου προσώπου ηλικίας 27 ετών.

Εναντίον και των τριών υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μετά από πληροφορία σε τέσσερα πακέτα που έφτασαν από την Ελλάδα, ενδεχομένως μέσω του λιμανιού της Λεμεσού.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού) συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X