ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Λεμεσός - Πλημμύρισαν οι δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα (Pics,Vids)

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας η οποία πλήττει την Ανατολική Μεσόγειο και αναμένεται να επιδεινωθεί από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και την Παρασκευή. Η κακοκαιρία επηρέασε κυρίως την επαρχία Λεμεσού δημιουργώντας προβλήματα.

Το κέντρο της Λεμεσού μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκε σε Βενετία. Οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ λόγω των σφοδρών ανέμων αποκόπηκαν δέντρα.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή», αργά το βράδυ της Τετάρτης, χαρακτήρισε την κατάσταση διαχειρίσιμη, τονίζοντας ότι τα συνεργεία του Δήμου Λεμεσού βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

Ερωτηθείς για τις ζημιές που προκλήθηκαν και τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα, ο κος Νικολαΐδης εξήγησε ότι δεν έχει λάβει πληροφόρηση για κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι υπήρξαν ροές νερών, εξηγώντας ότι οι πλείστες ζημιές προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι έκοψαν δέντρα, κλαδιά και ανασήκωσαν κατασκευές. Ωστόσο, είπε, δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε περιουσίες.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι τα συνεργεία του Δήμου ήταν και παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κλήθηκαν να κόψουν δέντρα ή να απομακρύνουν κλαδιά. Παράλληλα, εφαρμόστηκαν και κάποια προληπτικά μέτρα, όπως η εκκένωση τμήματος του χώρου στάθμευσης στην Επίχωση, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν πλημμύρες, όπως είπε.

Κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής πιθανό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 18:30 το απόγευμα μέχρι και τις 00:30 τα μεσάνυκτα.

Κεραυνοί έκοψαν καλώδια της ΑΗΚ

Χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετά υποστατικά σε περιοχές της επαρχίας Λεμεσού. Όπως μας ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, κεραυνοί έκοψαν καλώδια χαμηλής τάσης. Συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται επί ποδός για επιδιόρθωση των βλαβών.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της ΑΗΚ, αργά το βράδυ της Τετάρτης οι βλάβες διορθώθηκαν ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές τοπικές βλάβες για τις οποίες εργάζονται εντατικά τα συνεργεία της ΑΗΚ.

Χωρίς ρεύμα έμειναν το απόγευμα και περιοχές των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, λόγω της έντονης κεραυνόπτωσης που παρατηρήθηκε.

Οι άνεμοι σήκωσαν στέγες υποστατικών 

Όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι σφοδροί άνεμοι σήκωσαν και στέγες υποστατικών.

Σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες 

Σε 20 κλήσεις για παροχή βοήθειας έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Λεμεσό, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων.


Κακοκαιρία - Ποια τα μέτρα προστασίας


Σύμφωνα με τον κ.Κεττή, τέσσερα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και με τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας έχουν ανταποκριθεί, μέχρι στιγμής, σε 20 περιστατικά που αφορούν μετακίνηση δέντρων που αποκόπηκαν και παραπηγμάτων, καθώς και άντλησης νερού από πλημμυρισμένα υποστατικά.

Χαλασμός στην πρωτεύουσα 

Με κεραυνούς και καταιγίδες ξημέρωσε στη Λευκωσία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έγιναν ιδιαίτερα αισθητά τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) με τους πολίτες να ξυπνάνε σε ενα σκοτεινό χειμωνιάτικο σκηνικό. 

 

Δρόμοι Ποτάμια

Συσσώρευση όγκων νερού στο δρόμο Ευρύχου - Καρβουνά λόγω έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται αυτή την ώρα στην περιοχή, επηρεάζει αρνητικά την τροχαία κυκλοφορία.

Καλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Ακόμη ο δρόμος στο Γεφύρι Τζιελεφού απο Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα (εκδρομικός χώρος) κατέστη μή προσβάσιμος λόγω αύξησης του όγκου νερού.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη για να κυμανθεί κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ για την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται σταδιακά άνοδος.

«Eκτεταμένα καιρικά φαινόμενα»

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Γεωργίου, έκανε λόγω για «εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα», τα οποία θα επηρεάσουν αύριο και μεθαύριο ολόκληρη την Κύπρο, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Όπως είπε σε περίπτωση καταιγίδας ενδεχομένως να σημειωθεί χαλαζόπτωση και μεγάλης έντασης άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ.

Εξάλλου, ανέφερε ότι «αύριο θα υπάρξει περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας μέχρι 4 βαθμούς, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 22 βαθμούς».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X