ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες σε γιατρό μετά από καταγγελία για ιατρικές πράξεις εκτός ΓεΣΥ

Εκκρεμεί δεύτερο ένταλμα σύλληψης εναντίον συγγενικού προσώπου του συλληφθέντος

ΚΥΠΕ

Ιατρός ηλικίας 62 ετών συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή του στην Κύπρο, βάσει δικαστικού εντάλματος για διενέργεια ιατρικών πράξεων εκτός ΓεΣΥ. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αστυνομική πηγή, ο 62χρονος αναμενόταν να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συλληφθείς φέρεται να διενεργούσε ιατρικές πράξεις στο όνομα άλλου ιατρού, ενώ προηγουμένως είχε τερματιστεί η σύμβασή του με το ΓεΣΥ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα για τις πράξεις του.

Εναντίον του 62χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, καθώς και για αδικήματα διαφθοράς.

Η αστυνομική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι εκκρεμεί δεύτερο ένταλμα σύλληψης εναντίον συγγενικού προσώπου του συλληφθέντος, το οποίο διατηρούσε λογαριασμό στο ΓεΣΥ, τον οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς. Το δεύτερο πρόσωπο βρίσκεται στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Ο ΠΙΣ ζήτησε ενημέρωση από Αστυνομία για σύλληψη γιατρού

O Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης με γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη αποταθεί δια επιστολής του στην Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με πληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι γιατρός έχει συλληφθεί σε σχέση με διερευνόμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και αδικήματα διαφθοράς.

Στη δήλωση προσθέτει ότι ο ΠΙΣ θα εξετάσει στο κατάλληλο στάδιο το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των σχετικών Πειθαρχικών Διαδικασιών του Συλλόγου, στη βάσει των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση