ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Ορέστης», οι φόνοι και το νέο προφίλ που μπήκε στο μικροσκόπιο (Pic)

Άκαρπες οι έρευνες για την βαλίτσα της φρίκης

Δημήτρης Λουκά

Ένας μήνας έχει σχεδόν περάσει από την αποκάλυψη της φρικαλέας δράσης του «Ορέστη» που τα εγκλήματα του «πάγωσαν» ολόκληρη την Κύπρο.

Επτά θύματα, πέντε ενήλικες γυναίκες και δύο κοριτσάκια. Δύο σοροί αγνοούνται και ένας καθ΄ ομολόγιαν κατά συρροή δολοφόνος αποκαλύπτει την αλήθεια με δόσεις.

Άκαρπες οι έρευνες για την βαλίτσα της φρίκης

Μία ακόμα μέρα ερευνών στην «Κόκκινη λίμνη» δεν έφερε αποτέλεσμα στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, η οποία, σύμφωνα με την υπόδειξη του 35χρονου καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, περιέχει την σορό της Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Οι έρευνες θα επαναρχίσουν το πρωί της Τρίτης.

Εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων για  τα αίτια θανάτου της 8χρονης 

Η νεκροτομή επί της σορού της 8χρονης Elenas Natalia, κόρης της 36χρονης Livia Florentina Bunea, ολοκληρώθηκε στις 17:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση λήφθηκαν κάποια δείγματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις, ενώ η νεκροτομή διακόπηκε χωρίς να διαφανούν τα αίτια. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα συνεχιστεί, αυτό αναμένεται να γίνει αύριο.

Την νεκροτομή διενήργησε ο ιατροδικαστής, της Scotland Yard, Ανδρέας Μαρνερίδης στην παρουσία και της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα.

Να θυμίσουμε ότι το πτώμα του άτυχου κοριτσιού εντοπίστηκε και ανασύρθηκε σε βαλίτσα την Κυριακή 5 Μαϊου από την «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο 35χρονος, για προληπτικούς λόγους. Από έλεγχο στοιχείων πέρασαν και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, που καλύπτουν το γεγονός, σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας, Δημήτρη Λουκά.

Χωρίς δικηγόρο εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, ο 35χρονος. Στην υποβολή της δικαστού σε σχέση με το θέμα, απάντησε «μάλιστα, εντιμοτάτη».

Εκ μέρους της Αστυνομίας, ως μάρτυρας κατηγορίας, καταθέτει ο ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο οποίος ανέγνωσε τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής: φόνος εκ προμελέτης, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου και βιασμός.

Ο κ. Γιωρκάτζης επανέλαβε ότι ο 35χρονος, ανακρινόμενος, παραδέχθηκε ότι τα θύματά του είναι τα επτά, τα οποία ομολόγησε. Όπως είπε ο κ. Γιωρκάτζης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, έγιναν υποδείξεις σκηνών απ' όπου ο ύποπτος πήρε τα τσιμεντομπλόκ, ενώ αναμένεται η νεκροτομή στην σορό που εντοπίστηκε στην δεύτερη βαλίτσα για εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος.

Οι εξετάσεις για την καταγγελία για βιασμό είναι σε εξέλιξη, αν και ο ύποπτος αρνείται το βιασμό, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς, τους οποίους η Αστυνομία αξιολογεί..

Για τα πιο πάνω, η Αστυνομία αιτήθηκε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης για άλλες οκτώ ημέρες, με τον ίδιο να απαντά πως «δεν έχω ένσταση, εντιμοτάτη», με την στάση του να παραμένει η ίδια, όπως και τις προηγούμενες φορές. Συγκεκριμένα, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ψύχραιμος και ανέκφραστος.

Το δικαστήριο, τέλος, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομία, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 35χρονου για άλλες οκτώ ημέρες.

Άλλο ένα προφίλ στο μικροσκόπιο

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η αναφορά στο δικαστήριο σε σχέση με άλλο ένα προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιούσε 35χρονος, κατά την διάρκεια της δράσης του.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρόκειται για το παλιό προφίλ της 36χρονης Livia Bunea από την Ρουμανία. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός υπόκειται σε εξονυχιστικό έλεγχο, για να φανεί κατά πόσον ο «Ορέστης» συνομιλούσε διαδικτυακά μαζί της και σε τι αφορούσαν οι συνομιλίες του με το θύμα του.

Μένει στις 7

Το ενδεχόμενο ο 35χρονος να έχει στο μακάβριο ενεργητικό του περισσότερα θύματα, εξετάζεται καθημερινά, με τον Μεταξά να υποβάλλεται καθημερινά σε ανάκριση. Παράλληλα, με την συμβολή του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξετάζονται ενδελεχώς οι ηλεκτρονικές συσκευές και τηλεφωνικές κάρτες του «Ορέστη», καθώς και τα προφίλ που χρησιμοποιούσε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίζει τα υποψήφια θύματά του.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Αστυνομίας, δεν προκύπτει οποιοδήποτε στοιχείο που να φέρνει αλλαγές στην υπόθεση, η οποία, ωστόσο, δεν μπορεί να κλείσει, καθώς οι σοροί των δύο από τα επτά θύματα που ο ίδιος ομολόγησε, εξακολουθούν να αγνοούνται στον βυθό των λιμνών, σε Μιτσερό και Ξυλιάτο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση