ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θανατηφόρο εργατικό Λεμεσού - Στη δημοσιότητα το όνομα του άτυχου 55χρονου

Έπεσε από ύψος πέραν των 15 μέτρων

Την τελευταία του πνοή στο μεροκάματο άφησε 55χρονος εργάτης, όταν έπεσε από ύψος 13 μέτρων, κατά τη διάρκεια εργασιών επέκτασης, με μεταλλικές κατασκευές, πολυκαταστήματος, στην περιοχή Πολεμιδιών.

Πρόκειται για τον Stefko Dinev από τη Βουλγαρία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος έχασε την ισορροπία του πέφτοντας από ύψος 13 μέτρων στον υπόγειο χώρο του πολυκαταστήματος, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Επιθεωρητή του Επαρχιακού Γραφείου Εργασίας Λεμεσού, Ευάγγελο Σωκράτους, που εξέτασε τις συνθήκες του ατυχήματος, ο 55χρονος φέρεται πως δεν έφερε την απαιτούμενη ζώνη ασφαλείας.


Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Δημήτρης Χριστόφιας


"Είναι στα πρώτα στάδια η διερεύνηση των ελλείψεων που είδαμε, όπως η μη χρήση ζώνης ασφάλειας εργαζόμενου σε τέτοιο ύψος", ανέφερε και πρόσθεσε "εξέδωσα ειδοποίηση απαγόρευσης για τις εργασίες μέχρις ότου ο εργοδότης να φέρει τις κατάλληλες εκτιμήσεις κινδύνου και το σχέδιο ασφάλειας που ετοιμάστηκε για τη συγκεκριμένη εργασία".

Θα διερευνούμε, συνέχισε, αν έχουν ετοιμαστεί εκτιμήσεις κινδύνου, γιατί δεν εφαρμόστηκαν, ενώ όπως είπε, οι πρώτες αναφορές λένε πως ο 55χρονος ήταν ο επιστάτης "οπότε αντιλαμβάνεστε η επιτήρηση είναι σημαντικός ρόλος, κάτι το οποίο θα δούμε κατά πόσον ήταν εκπαιδευμένος και ενημερωμένος για αυτά τα θέματα".

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X