ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ορέστης»: Τα σενάρια για παραδοχή και μη παραδοχή

Ενώπιον Κακουργιοδικείου την Δευτέρα ο 35χρονος

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκε σήμερα ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, κατηγορούμενος για 7 υποθέσεις φόνων, η οποίες συγκλόνισαν το παγκύπριο και όχι μόνο.

Ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος θα παρουσιαστεί ενώπιον Κακουργιοδικείου την Δευτέρα 24/6, έχοντας να αντιμετωπίσει τα σοβαρότερα αδικήματα.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των αδικημάτων, παρουσιάζοντας στο δικαστήριο δύο από τις καταθέσεις του, ημερομηνίας 25/4 και 19/6, με τις οποίες παραδέχτηκε τους επτά φόνους.

Στη σημερινή ολιγόλεπτη διαδικασία αποφασίστηκε ότι ο πρώην αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης. Σημειώνεται πως ο 35χρονος οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Όλα τα σενάρια ανοιχτά

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν να κάνουν με έναν κατηγορούμενο, ο οποίος δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο, ενώ, αν τηρήσει την ίδια στάση, αναμένεται ότι θα δηλώσει παραδοχή εκ νέου την Δευτέρα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σε περίπτωση που ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, παραδεχθεί τις βαριές κατηγορίες, ενδεχομένως το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ζητήσει από τον κατηγορούμενο να αναφέρει μετριαστικούς παράγοντες και στη συνέχεια θα οριστεί ημερομηνία για επιβολής ποινής.

Αν τελικά ο Μεταξάς αποφασίσει να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, τότε ο δικηγόρος του μετά την παραδοχή ετοιμάζει αγόρευση για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι όσον αφορά στο αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, δεν τίθεται θέμα μετριασμού της ποινής, η οποία προνοεί την διά βίου φυλάκιση.

Σε ένα άλλο σενάριο, ο 35χρονος μπορεί να φέρει τούμπα την υπόθεση και εν τέλει να δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες. Στην προκειμένη περίπτωση θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία, θα παρουσιαστούν μάρτυρες και τεκμήρια ενώπιον Κακουργιοδικείου, το οποίο στο τέλος θα αποφασίσει κατά πόσο είναι ένοχος ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X