ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εννέα νέα κρούσματα στην Κύπρο - Στα 84 το σύνολο

Κύπριος πιλότος και νοσηλευτής στα νέα κρούσματα

Οι δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος και δρ. Ζωή Πανά ανακοίνωσαν 9 νέα κρούσματα στην Κύπρο. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στους 84 ασθενείς.

Τρεις επαφές άλλων και ένας επαγγελματίας υγείας από το ΓΝ Πάφου συγκαταλέγονται στα κρούσματα.Μεταξύ των νέων περιστατικών είναι κι ένας Ε/κ πιλότος. Η επιβεβαίωση του κρούσματος προέκυψε από τυχαία δειγματοληψία.Συγκεκριμένα, έφτασε από χώρα, του εξωτερικού, παρουσίασε συμπτώματα και υποβλήθηκε στις εξειδικευμένες εξετάσεις.

Συνολικά 13 ασθενείς νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Τρεις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

 700 δείγματα έχουν σταλεί μόνο χθες, τα 400 εξετάστηκαν την Παρασκευή και τα υπόλοιπα σήμερα.Τέσσερα είναι τα άτομα τα οποία είναι διασωληνωμένα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- Τρία άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

- Ένα άτομο επαγγελματίας υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

- Ένα άτομο που παρουσίασε συμπτώματα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση. Ο λόγος για Ε/κ πιλότο.

- Τέσσερα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία), εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 84 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 48 ήταν επαφές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X