ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίτρινη προειδοποίηση! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ στο καιρικό μενού περιλαμβάνεται και χαλάζι. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα (15.11) μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Αναλυτικά ο καιρός:

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια λίγο ταραγμένη και αργότερα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά της ίδιας έντασης, αλλά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά το πρωί, στα νότια και στα ανατολικά, μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά αρχικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως σε βόρειες καιανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά το εσωτερικό και στα δυτικά. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι
κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση