
well.cy
Τα φασόλια θεωρούνται πολύτιμα όσπρια, αλλά πολλοί τα αποφεύγουν λόγω του ενοχλητικού φουσκώματος που προκαλούν.
Είναι πιθανό ότι η ανησυχία σας για το φούσκωμα σας εμποδίζει να καταναλώνετε πιο συχνά φασόλια. «Τα φασόλια ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία υπερτροφών, καθώς είναι πηγή πρωτεΐνης και ταυτόχρονα περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες», αναφέρει η Δρ. Mopelola Adeyemo, κλινικός διατροφολόγος στο UCLA Health στο Λος Άντζελες.
«Μόνο μισό φλιτζάνι μαύρα φασόλια περιέχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, που αντιστοιχούν περίπου στο 25% των ημερήσιων αναγκών σας σε φυτικές ίνες», προσθέτει η Δρ. Adeyemo.
Διαβάστε τη συνέχεια στο πόρταλ υγείας και ευεξίας well.cy.