ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέλεις να κάνεις οικονομία με το κλιματιστικό; 4 έξυπνα tips

Με την τιμή του ρεύματος να έχει φτάσει στα ύψη, πολλές φορές θα έχεις σκεφτεί διπλά αν θα ανοίξεις το κλιματιστικό

Καλοκαίρι και καύσωνας πάνε συχνά μαζί. Με την τιμή του ρεύματος να έχει φτάσει στα ύψη, πολλές φορές θα έχεις σκεφτεί διπλά αν θα ανοίξεις το κλιματιστικό – αν έχεις-. Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι είναι πιθανό να βιώνουμε μεγαλύτερους και πιο έντονους καύσωνες κάθε χρόνο, για αυτό και πρέπει να βρεθεί μια πιο οικονομική λύση.

Δεν πρέπει να αγνοούμε τους κινδύνους. Οι πιθανότητες θερμοπληξίας γίνονται πολύ μεγαλύτερες. Αυτό συμβαίνει όταν αφυδατωθείτε υπερβολικά και η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται λόγω της έκθεσης στον ήλιο ή σε καυτές θερμοκρασίες. Βρήκαμε, λοιπόν, μερικά tips στο TikTok και συμβουλές ειδικών για το πώς να διατηρήσετε την θερμοκρασία σας σε φυσιολογικά επίπεδα, σε έναν καύσωνα.

Tips από το TikTok για ένα πιο cool καλοκαίρι

Η σωστή χρήση του ανεμιστήρα

Σύμφωνα με το American Red Cross, η χρήση του σε εσωτερική θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου είναι απαγορευμένη. Προφανώς αυτό μπορεί να κάνει το σώμα σας να αποκτήσει θερμότητα, αντί να το δροσίσει. Η Earthopia δημοσίευσε ένα βίντεο που αναφέρει ότι η βέλτιστη τοποθέτηση για ηλεκτρικούς ανεμιστήρες είναι στις γωνίες, όπου ο αέρας σε ένα δωμάτιο είναι ο πιο δροσερός. Για ένα πιο δροσερό αεράκι, τοποθετήστε ένα μπολ με παγάκια ακριβώς μπροστά του. Θα ξεχάσεις ότι δεν έχει κλιματιστικό.

 

@americanredcross Stay safe and cool out there! #TikTokTaughtMe #HeatWave #SummerHeat #HotWeather #LifeHack #HowTo #SafetyTips #SurvivalTip #FanHack ♬ Summer day - TimTaj

Κλειστά ή ανοιχτά παράθυρα

Είναι μια ερώτηση που μπορεί να χαλάσει μέχρι και φιλίες ή σχέσεις. Κάποιοι λένε ότι μπαίνει αέρας, άλλοι λένε ότι με κλειστά παράθυρα διατηρείται δροσερό το σπίτι. Ο @djneilmack μας λέει να κλείσουμε όλα τα παράθυρα και να κλείσουμε όλα τα στόρια ή τις κουρτίνες για να μην μπει το φως του ήλιου και ο ζεστός αέρας. Εν τω μεταξύ, το NHS προτείνει να κλείνουν τα παράθυρα και να κατεβαίνουν τα στόρια όταν είναι πιο ζεστά έξω και μετά να ανοίγουν τα παράθυρα για αερισμό όταν κάνει πιο δροσιά.

@djneilmack Heatwave tip to keep your house cool. #heatwave #tiktoktips #ukhouse #coolitdown #voiceeffects ♬ feeling - Official Sound Studio

Παγώστε ό,τι μπορεί να παγώσει

Η @chronicallyjenni μας παρουσιάζει ψυκτικά gadget όπως το ReLeafpack (μια μαλακή, εύκαμπτη παγοκύστη), έναν κύλινδρο πάγου και μια κρύα κορδέλα για τον πονοκέφαλο. Τα μπουκάλια νερού μπορούν επίσης να επαναχρησιμοποιηθούν για το καλοκαίρι, γεμίζοντάς τα μόλις μέχρι τη μέση και παγώνοντας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να χαλαρώσεις, όταν η ζέστη σε χτυπάει κατακούτελα.

@chronicallyjenni It's hotting up in the UK so here are my top heatwave Hacks! You can find most of the products I mentioned in my chronic illness gadgets links in my bio. How are you staying cool? #Heatwave #HeatwaveUK #HeatwaveHack #HeatwaveHacks #KeepCool #POTS #SpoonieHacks ♬ Heat Waves - Glass Animals

Κρύο μπάνιο και hacks για καλύτερο ύπνο

Το κρύο ντουζ πριν τον ύπνο βοηθάει στο να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος χαμηλή. Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε τη μαξιλαροθήκη σας σε μια καθαρή πλαστική σακούλα και να την αφήσετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν κοιμηθείτε. Αυτό το hack από την @amylouisephillips μπορεί να σε βοηθήσει στο να κοιμηθείς πιο άνετα και δροσερά.

@amylouisephillips I hope this helps #CleanItScrunchItCoopIt #fyp #foryou #foryourpage #hotweatherinuk #heatwave #tips #lifechanger #problemsolved ♬ Emotional (Instrumental) - BLVKSHP

ΠΗΓΗ: nitro.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση