ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι μύθοι και τα δεδομένα για τον αυνανισμό

Όσα πρέπει να ξέρετε

Ο αυνανισμός προέρχεται από μια φυσική ανάγκη του ανθρώπου να εξερευνήσει τον εαυτό του και να ανακαλύψει τι του αρέσει και τι όχι. Συνήθως, ο αυνανισμός είναι μια διασκεδαστική, φυσική και υγιής πράξη.

Γενικότερα, η αυτοϊκανοποίηση για κάποια χρόνια είχε «δαιμονοποιηθεί», καθώς θεωρούνταν κάτι μιαρό και ντροπιαστικό. Όλες αυτές οι απόψεις, όμως, έχουν μείνει στο παρελθόν. Ωστόσο, ακόμα εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί κοινοί μύθοι σχετικά με τον αυνανισμό, οι οποίοι δεν έχουν αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες.

Για παράδειγμα, ο αυνανισμός ΔΕΝ προκαλεί:

-στειρότητα
-αφυδάτωση
-ορμονικές διαταραχές
-αλλαγές στο μέγεθος ή το σχήμα του πέους
-μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων
-απώλεια όρασης
-ακμή
-τριχωτές παλάμες
-στυτική δυσλειτουργία
-χαμηλή λίμπιντο

 

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί, επίσης, να πιστεύουν ότι ο αυνανισμός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ρομαντικές σχέσεις ή μπορεί να υποδηλώνει ότι ο ένας σύντροφος βιώνει σεξουαλική δυσαρέσκεια.

Ωστόσο, αν και ο υπερβολικός αυνανισμός μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ο αυνανισμός μόνος ή με τον σύντροφό τους μπορεί, στην πραγματικότητα, να βελτιώσει τη σεξουαλική τους ζωή.

Επιπλέον, ο αυνανισμός μπορεί να συνδέεται με διάφορα οφέλη για την υγεία και θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας, καθώς δεν ενέχει κίνδυνο εγκυμοσύνης ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Καταρρίπτοντας παλιακές απόψεις

Στην ερώτηση του εάν ο αυνανισμός προκαλεί μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, το Healthline αναφέρει πως για τους ανθρώπους που έχουν σεξουαλική δυσλειτουργία, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας. Στην πραγματικότητα, μια ανασκόπηση του 2018 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sexual and Relationship TherapyTrusted Source ανέφερε ότι ακόμα και η χρήση δονητή μπορεί να είναι επωφελής για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας ή των προβλημάτων εκσπερμάτισης και της ανοργασμίας ή της δυσκολίας επίτευξης οργασμού.

Μην αναρωτιέστε αν αυνανίζεστε πολύ

Για το εάν υπάρχει κάποιο υγιές επίπεδο αυνανισμού, η Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής απαντά πως δεν υπάρχει «φυσιολογική» συχνότητα αυνανισμού. Ενώ ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αυνανίζονται καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία, άλλοι μπορεί να επιλέγουν να μην αυνανίζονται καθόλου.

Εφόσον δεν επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις σας ή δεν παρεμβαίνει σε άλλες δραστηριότητες, όπως το σχολείο ή η εργασία, ο αυνανισμός όσο συχνά ή σπάνια θέλετε είναι ασφαλής και υγιής.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X