ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αϋπνία: Οι κινήσεις που θα σας χαλαρώσουν πριν τον ύπνο

Τρεις κινήσεις ματ που θα σας χαλαρώσουν πριν τον ύπνο

Εάν η ένταση της ημέρας αργεί να σας αφήσει, μπορείτε να κάνετε τρεις απλές ασκήσεις πάνω στο στρώμα για να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε εύκολα.

Η φιλοσοφία της γιόγκα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη εάν θέλετε να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα έντασης. Εμπνευσμένες από την γιόγκα ακολουθούν τρεις απλές ασκήσεις και οι παραλλαγές τους που μπορείτε να κάνετε ξαπλωμένοι στο στρώμα, με ήρεμες και άνετες κινήσεις, χωρίς βιασύνη και χωρίς πίεση. Όλες οι ασκήσεις θα πρέπει να γίνονται ευχάριστα και με προσοχή. Ο σκοπός είναι να σας χαλαρώσουν πριν τον ύπνο και όχι να σας πιέσουν.

Άσκηση πρώτη: Καθίστε αναπαυτικά στην άκρη του κρεβατιού σας με τα πέλματα σας να ακουμπάνε στο πάτωμα και την σπονδυλική σας στήλη ίσια. Πλέξτε τα δάχτυλα σας και τοποθετήστε τις παλάμες σας πίσω από το κεφάλι, περίπου στο ύψος των ματιών, με τους αντίχειρες να δείχνουν προς τον αυχένα σας και τους αγκώνες σας ανοιχτούς. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και ανοίξτε σιγά σιγά το στήθος σας, ανοίγοντας τους αγκώνες όσο σας επιτρέπει το σώμα σας κοιτώντας προς το ταβάνι. Στην εκπνοή κλείστε τους αγκώνες σας και κατεβάστε το πηγούνι προς το στήθος, χωρίς να πιέζετε το κεφάλι με τα χέρια σας. Επαναλάβετε 6-8 φορές.

Άσκηση δεύτερη: Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε το δεξί πόδι κοντά στο στήθος κρατώντας το άλλο τεντωμένο. Μείνετε για 3 αναπνοές και στη συνέχεια αλλάξτε πόδι.

Από την ίδια θέση λυγιστέ ξανά το δεξί πόδι στο στήθος και αυτή τη φορά στρίψτε το προς τα αριστερά μέχρι το γόνατο να ακουμπήσει στο κρεβάτι. Προσπαθήστε να κρατήσετε και τους δυο σας ώμους χαλαρούς. Μείνετε για 3 αναπνοές και αλλάξτε πλευρά.

Άσκηση τρίτη: Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε τα πόδια σας πάνω στον τοίχο. Φέρτε τη λεκάνη σας όσο πιο κοντά στον τοίχο. Μείνετε για 30’’ μέχρι 1’ και κατεβάστε σιγά σιγά τα πόδια από το πλάι. Tip. Αν δυσκολεύεστε ή νιώθετε κάποια ενόχληση τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη σας.

Πηγή: ygeiamou.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X