ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμε να μείνουμε σε ένα χωριό;

Αν αυτό που ψάχνετε είναι να αποδράσετε και να ξεφύγετε από τη ρουτίνα, o αγροτουρισμός είναι ο καταλληλότερος τρόπος

must.com.cy

Όσο και αν αγαπάμε τη ζωή μας στην πόλη, μερικές φορές είναι καλό να βγαίνουμε και να φεύγουμε μακριά από το καυσαέριο, για να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Τα καλά νέα είναι πως, ευτυχώς, στην Κύπρο μας τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετικές προτάσεις σε πολύ καλύτερες τοποθεσίες στην εξοχή, καθιστώντας εύκολο ένα γρήγορο διάλειμμα το σαββατοκύριακο.

Ο αγροτουρισμός είναι μια διαφορετική προσέγγιση διακοπών, πολύ δημοφιλής εδώ και χρόνια, ειδικά στο εξωτερικό, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις και διαμονή σε αναπαλαιωμένα καταλύματα ή μικρά boutique hotels, που προσφέρουν πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα όμως, ο αγροτουρισμός είναι μία εναλλακτική μορφή τουρισμού στην ύπαιθρο. Αποτελεί μια βιωματική μορφή τουρισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα πολιτιστικά στοιχεία, τη φύση, την τοπική γαστρονομία και φιλοξενία ως πόλο έλξης για τον τουρίστα, είτε αυτός είναι ντόπιος είτε από το εξωτερικό.

Μερικά από τα πιο όμορφα μέρη για τέτοιου είδους διαμονή στην Κύπρο είναι τα χωριά Καλοπαναγιώτης, Πρόδρομος, Κακοπετριά, Ασκάς, Πάνω Λεύκαρα, Βάβλα, Κάτω Δρυς, Τόχνη, Πλάτρες, Λόφου, Όμοδος, Βουνί, Ποταμίτισσα, Δρούσια και Λυσός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύ καλά καταλύματα για να απολαύσετε αγροτουριστικές διακοπές σε άλλα χωριά. Είτε έχετε την ανάγκη να χαλαρώσετε είτε απλώς θέλετε μια αλλαγή τοπίου, υπάρχουν πολλοί φανταστικοί προορισμοί σε κοντινή απόσταση από όλες τις πόλεις, με ρομαντικά δωμάτια, αλλά και πιο οικογενειακά, που θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές και θα γίνουν η βάση για να γνωρίσετε καλύτερα τις όμορφες περιοχές μας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση