ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμε εκδρομή στον Καλοπαναγιώτη;

Ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά για εκδρομή

must.com.cy

Ένα χωριό που έγινε πλέον σταθερή αξία στις εκδρομές και όχι άδικα. Ο Καλοπαναγιώτης είναι ένας πανέμορφος προορισμός, ιδανικός για αγροτουρισμό. Βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην κοιλάδα της Μαραθάσας, η οποία υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας. Από σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Καλοπαναγιώτη και εδώ είμαστε για να σου θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο χωριό είναι μια υπέροχη επιλογή ολόχρονα, πόσο μάλλον τώρα τις γιορτές.

Από τα πιο γνωστά σημεία του χωριού είναι φυσικά το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σ' αυτό στεγάζονται τρεις βυζαντινές εκκλησίες, που έχουν εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται από τον 9ον μέχρι και τον 15ον αιώνα.

Εκεί γύρω όμως συναντάς την ενετική γέφυρα, λίγο πιο κάτω από το Μοναστήρι, ανάμεσα σε ψηλά δέντρα. Το γεφύρι ένωνε παλιά το Μοναστήρι, το πρώτο Δημοτικό Σχολείο και την αγροτική περιοχή με το μοναστήρι. Ήταν ουσιαστικά το μόνο πέρασμα του χωριού στο μοναστήρι. Πέρα απ' αυτό όμως,λίγο πριν το ενετικό γεφύρι είναι η ''Γέφυρα των Ερωτευμένων'', δηλαδή ένα ξύλινο πέρασμα που δημιουργεί ένα όμορφο κάδρο πάνω από τον ποταμό, μέσα στην φύση. Διαθέτει όμως και διάφορους χώρους εστίασης για διάλειμμα αλλά και το περπάτημα στο χωριό είναι γεμάτο με όμορφες εικόνες.

 

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση