ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα πάμε Ελλάδα το Καλοκαίρι-Τα δεδομένα του τουρισμού

Τι ισχύει με τα μέτρα, ποιες ενέργειες έγιναν και θα γίνουν

24news team

Το 2017, οι New York Times κατέτασσαν την Κύπρο στην 21η θέση των must προορισμών για διακοπές. Όχι πολύ μακριά, Νοέμβριος 2019, η USAToday έγραφε για την Κύπρο: «the next big under-the-radar vacation destination» (ο νέος προορισμός για διακοπές που πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο), με αναφορά στο γεγονός πως προσφέρει ιδανικό συνδυασμό βουνού, ήλιου και θάλασσας. (Πιο αναλυτικά ΕΔΩ).

Όμως τώρα ζούμε εποχές lockdown, κλειστών αεροδρομίων και περιορισμών στα πάντα. Η αγωνία για το αύριο είναι ό,τι χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους στην πιο προσοδοφόρα βιομηχανία του τόπου μας. Οι προσπάθειες να βρεθούν λύσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο ευρωπαϊκός νότος σε συνεννόηση

Πρόσφατα, η Κύπρος μαζί με άλλες οκτώ χώρες του νότου (Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία) κάλεσαν την Ε.Ε. να στηρίξει τον τουρισμό και να υπάρξουν κοινές αποφάσεις στη μετακίνηση για να μπορέσουν απρόσκοπτα οι πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης να διακινούνται. Παράλληλα, οι «χώρες που νίκησαν τον Ιό» έκαναν κοινές επαφές, συμμετέχοντος του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη, για να δουν πως μπορούν να ανοίξουν μια ώρα αρχύτερα τα «μεταξύ τους» σύνορά. Δεν μετείχε η Κύπρος αλλά δόθηκε η επεξήγηση πως εκπροσωπήθηκε από την Ελλάδα.

Visit Greece-Visit Cyprus: Η λύση στην κρίση

Η Ελλάδα είναι η χώρα με την οποία προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη και μεταξύ μας στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε σε όλα τα επίπεδα. Ήδη ο υπουργός τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης το προανήγγειλε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ενώ ετοιμάζονται ειδικά πακέτα με στόχο να είναι ελκυστικά. Περισσότερα για τις προσπάθειες αυτές ΕΔΩ.

Το Ελληνικό πρωτόκολλο τουρισμού περιλαμβάνει τις εξής βασικές αρχές:

-Οι επιβάτες σε πτήσεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα οφείλουν να έχουν λάβει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού. Χωρίς αυτό δεν θα γίνεται επιβίβαση.

-Η χωρητικότητα των πτήσεων από, προς και εντός της Ελλάδας θα είναι πλήρης, χωρίς να υπάρχουν κενές θέσεις, προκειμένου, όπως τόνισε, να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές

-Για πτήσεις έως τεσσάρων ωρών δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακ

-Οι τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, προκειμένου να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τους και η παραμονή σε καραντίνα στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα αποτελούσε αντικίνητρο για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διακοπών.

Η εμπιστοσύνη στον κόσμο το κλειδί

Οι διεθνείς έπαινοι που πήρε η Κύπρος για τη διαχείριση της κρίσης θα έχουν ουσιαστικό όφελος όταν το νησί μας ως προορισμός πάρει την ετικέτα «ασφαλής» που είναι το πιο σημαντικό πλέον. Τα επιδημιολογικά δεδομένα βοηθούν και οι ελπίδες πως οι ψηλές θερμοκρασίες θα αποτελέσουν σύμμαχο μας ευνοούν επίσης. Πράγματα που αξίζει να αναδείξουμε όσο ποτέ άλλοτε γιατί όσο μειωθεί η χασούρα του Καλοκαιριού, θα είναι πιο ήπια η κρίση του Φθινοπώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X