ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα και Κύπρος μελετούν τη δημιουργία ταξιδιωτικών «πακέτων-κινήτρων»

Ενώνουν δυνάμεις με φόντο τον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη, με θέμα τη διαμόρφωση κοινών δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την επανεκκίνηση του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου Σάββα Περδίου και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Νικόλαος Κελαϊδίτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλης Σταματάρης.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η συζήτηση επί κοινών δράσεων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στις δύο χώρες. Οι φορείς του κλάδου αναφέρθηκαν στη δυνατότητα δημιουργίας συγκεκριμένων ταξιδιωτικών «πακέτων-κινήτρων» για την επανέναρξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, δεδομένου ότι η εξέλιξη αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας καταγράφει πολύ θετικά δείγματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με πηγές, οι εκπρόσωποι των δύο χωρών κατέγραψαν ως θετικές τις συγκεκριμένες προτάσεις των φορέων, δεσμευόμενοι ότι θα πράξουν ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά τους προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, το μέγεθος του τουρισμού που μπορεί να επιτευχθεί σε αυτή τη φάση μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δεν θα είναι μεγάλο, καθώς υφίστανται υγειονομικοί και ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Ωστόσο, οι αρμόδιοι φορείς κρίνουν ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορεί να λειτουργήσουν ως κίνητρο προσέλκυσης τουριστών από άλλες χώρες, όταν αυτές επανεκκινήσσουν τον τουρισμό τους, με δεδομένη την θετική εικόνα που παρουσιάζουν Ελλάδα και Κύπρος στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης λειτουργικών και πρακτικών ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων για την επόμενη φάση του ανοίγματος των συνόρων των δύο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση