ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό ως ξυπνητήρι

Tips για καλύτερο πρωινό ξύπνημα

must.com.cy

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότεροι από εμάς αντί για κανονικό ξυπνητήρι, χρησιμοποιούμε το κινητό μας. Και ενώ η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, έρευνα αποκαλύπτει ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Και ενώ σίγουρα υπάρχουν άπειροι τρόποι για να ξυπνήσουμε ευδιάθετοι, υπάρχουν και τέσσερις που αποδεικνύουν πως ένα κλασσικό ξυπνητήρι αποτελεί η καλύτερη δυνατή λύση για το ξύπνημά μας, καθώς η χρήση του κινητού εγκυμονεί προβλήματα που ίσως δεν φαντάζεστε.

1.Θα δυσκολευτείς να κοιμηθείς: Αν θα χρησιμοποιήσεις το κινητό σου ως ξυπνητήρι, σημαίνει πως θα πάρεις την συσκευή μαζί σου στο κρεβάτι. Αναπόφευκτα, πριν κλείσεις τα μάτια σου, θα κοιτάξεις την φωτεινή οθόνη του... πράγμα που θα σε δυσκολέψει να κοιμηθείς. 

2.Θα χάσεις ώρες από τον ύπνο σου: Πιθανότατα, αν το κινητό είναι κοντά σου, πριν κοιμηθείς θα κάνεις scrolling στα κοινωνικά σου δίκτυα... και έτσι, όχι απλώς θα χάσεις ώρες από τον ύπνο σου, αλλά και θα ξυπνήσεις το πρωί νιώθοντας κούραση.

3.Θα έχεις περισσότερο άγχος: Αν έχεις το κινητό σου κοντά στο κρεβάτι, πιθανότατα μόλις ξυπνήσεις και κλείσεις το ξυπνητήρι σου, θα συνδεθείς με το internet και θα κοιτάξεις μηνύματα ή emails που έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αγχωθείς και να "χαλάσεις" όλη σου την μέρα.

4.Θα χάσεις την επαφή με τον/την σύντροφό σου: Πολλές φορές όταν ξαπλώνουμε αντί να ασχοληθούμε με τον/την σύντροφό μας, καταλήγουμε απλώς να κοιτάμε το κινητό μας και να απομακρυνόμαστε από το άλλο μας μισό. Αν το κινητό είναι σε απομακρυσμένο σημείο, τότε σίγουρα μπορούν να αλλάξουν πολλά.

Στο σημείο αυτό, ας δούμε μερικά τιπς που θα μάς βοηθήσουν να βγούμε από την μιζέρια του πρωινού ξυπνήματος. Καταρχάς, μπορούμε να κάνουμε 5 λεπτά yoga. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 5-10 λεπτά yoga μπορούν να διώξουν την κατάθλιψη και να φέρουν την ευημερία στην ζωή σας. Παράλληλα, θα ήταν καλό να βάλουμε την σοκολάτα στην ζωή μας. Αντί να ανησυχούμε για τις θερμίδες, θα ήταν καλύτερο να φάμε λίγη σοκολάτα αφού βάση των ειδικών, η κατανάλωση της σοκολάτας επηρεάζει τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη (ουσία που βοηθά στη μεταφορά μηνυμάτων ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα) και η οποία έχει την ικανότητα να καταπολεμά την κατάθλιψη. Μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι και ειδικά αν δεν έχουμε όρεξη, μπορούμε να αφιερώσουμε μερικά λεπτά προκειμένου να τηλεφωνήσουμε σε έναν άνθρωπο που αγαπάμε, ή έστω να σκεφτούμε όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, αφού οι ευχάριστες σκέψεις βοηθούν πάντα την διάθεσή μας.

Αν και είναι περιττό, αξίζει να σημειώσουμε πως το πρόγευμα, σίγουρα θα μάς φτιάξει την ημέρα. Καθώς το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, είναι σημαντικό να αφιερώνουμε πάντα χρόνο γι' αυτό και αντί να το τρώμε τρέχοντας ενώ στεγνώνουμε τα μαλλιάς μας, να το έχουμε προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε πολλά όταν φτάσει η ώρα του. Φροντίστε, λοιπόν, να φτιάχνετε νόστιμο και υγιεινό πρωινό και κοιτάξτε να έχετε μπόλικη ώρα για να το απολαύσετε χωρίς βιασύνη. Σύμφωνα με έρευνα το 25% του πληθυσμού δεν τρώει πάντα πρωινό, ενώ το 13% δεν τρώει ποτέ πρωινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Style: Τελευταία Ενημέρωση