ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Έξυπνες αγορές και προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα

Αν θα περιοριστείτε... προετοιμαστείτε!

O κορωνοϊός έφτασε τελικά και στην Κύπρο. Τα δύο πρώτα κρούσματα είναι γεγονός και το Υπουργείο Υγείας όπως και άλλοι οργανισμοί λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Μία από τις κύριες συστάσεις του Υπουργείου είναι όταν εμφανίσουμε συμπτώματα ή έχουμε ταξιδέψει σε χώρες υψηλής επικινδυνότητας να αυτοπεριοριζόμαστε στο σπίτι για τουλάχιστον 14 ημέρες.


Κύπρος: Έχεις ταξιδέψει σ' αυτές τις χώρες; Για 14 ημέρες σε καραντίνα στο σπίτι


Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού. Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ακόμα, συνιστάται να μην επισκέπτονται πολυσύχναστους χώρους.

Τι γίνεται λοιπόν αν τελικά χρειαστεί να αυτοπεριοριστούμε στο σπίτι και κυρίως τι θα τρώμε; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές σας από τα καταστήματα και πώς να προετοιμάσετε τα γεύματά σας.

Επιλέξτε προϊόντα μακράς διαρκείας

Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και κατεψυγμένα προϊόντα. Είναι οι τροφές που θα σας σώσουν αν πρόκειται να μείνετε περιορισμένοι στο σπίτι. Εύκολα και γρήγορα φαγητά που θα σας χορτάσουν και θα διαρκέσουν για πολύ καιρό. 4 πακέτα μακαρόνια και 5-6 κονσέρβες είναι αρκετά για τις μέρες που θα χρειαστεί να μείνετε στο σπίτι.

Προμηθευτείτε σνακ

Τα σνακ είναι αυτά που μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα στην μέρα. Μπορεί να μείνετε κλεισμένοι αλλά πρέπει να προσέξετε την διατροφή σας. Ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών αλλαντικά, τυρί, και φρούτα είναι απαραίτητα στην λίστα σας.

 

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Health: Τελευταία Ενημέρωση

X