ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όσα ξέρουμε για την κυρία Μαυρογιάννη

Η καταγωγή, η ηλικία και η άφιξή της στην Κύπρο

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Πέντε ημέρες πριν οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας εκλέξουν τον νέο τους Πρόεδρο και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι με τα επιτελεία τους βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών, με τον κάθε ένα να δίνει τη δική του μάχη προκειμένου να γίνει ο νέος Πρόεδρος της χώρας.

Η Φιλίππα Καρσερά είναι η σύζυγος του Νίκου Χριστοδουλίδη, του ενός εκ των δύο υποψηφίων που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η Φιλίππα Καρσερά, από την πρώτη στιγμή του προεκλογικού αγώνα του συζύγου της βρίσκεται δίπλα του και τον στηρίζει. Εμφανίζεται μαζί του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, επισκέπτεται χωρίς τη συνοδεία του χωριά και κοινότητες προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις του και να μιλήσει με τον κόσμο, δίνει συνεντεύξεις και γενικά προωθεί με κάθε τρόπο την υποψηφιότητά του, κτίζοντας παράλληλα και την εικόνα της ως μελλοντική Πρώτη Κυρία.

Στην αντίπερα όχθη η σύζυγος του δεύτερου υποψήφιου για την προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι απούσα. Ο υποψήφιος πρόεδρος εμφανίζεται στις πλείστες προεκλογικές του συγκεντρώσεις, είτε μόνος, είτε με τα παιδιά του, γεγονός που δημιουργεί ένα μυστήριο γύρω από τη σύζυγο, προκαλώντας παράλληλα ερωτήματα όπως ποια θα είναι η θέση της κυρίας Μαυρογιάννη στην περίπτωση εκλογής του συζύγου της, αφού γνωρίζουμε ότι ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.


Την πρώτη Κυριακή των εκλογών στο πλάι του πάντα η κόρη του Αθηνά Μαυρογιάννη.

Το μυστήριο γύρω από τη σύζυγο

Σίγουρα το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή, είτε αυτός είναι απλός πολίτης, είτε πολιτικός, είναι δική του επιλογή, ωστόσο υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα, τα οποία πρέπει να τηρούνται από την εκάστοτέ σύζυγο Προέδρου, που αναλαμβάνει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας. Από τη στιγμή που ο Αντρέας Μαυρογιάννης πήρε την απόφαση να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα, αυτόματα στο επίκεντρο μπήκε και το οικογενειακό του περιβάλλον και δη η σύζυγός του, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παντελώς απούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μετά από πολλή προσπάθεια και χρόνο, το μόνο που καταφέραμε, να αποσπάσουμε είναι κάποιες λιτές πληροφορίες σχετικά με το προφίλ της κατά πολύ μικρότερης συζύγου του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αν και ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το επιτελείο για συνέντευξη, που επρόκειτο να μας δώσει η κυρία Μαυρογιάννη, στην οποία αποστείλαμε και ερωτήσεις, λόγω του ότι διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, το μόνο που λάβαμε ήταν μια λίστα από γενικές πληροφορίες που αφορούν στο πρόσωπό της.

Η Lena Shamoun με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τα παιδιά του, Αθηνά και Διομήδη.

Μάθαμε λοιπόν ότι η υποψήφια Πρώτη Κυρία:

- Ονομάζεται Lena Shamoun

- Είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στο New Jersey από Σύριους γονείς.

- Σπούδασε μόδα και στη συνέχεια σπούδασε εκπαιδευτικός.

- Σήμερα δουλεύει ως δασκάλα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Μοντεσόρι σε ηλικίες 0-4 ετών.

- Η γνωριμία της με τον Ανδρέα Μαυρογιαννη έγινε πριν 4 χρόνια (το 2019) μέσω κοινών φίλων στη Νέα Υόρκη, τον καιρό που ο υποψήφιος Πρόεδρος ήταν πρέσβης εκεί. Την ημέρα της γνωριμίας τους ήταν παρόντα και τα παιδιά του.

- Παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2021.

- Ένα από τα χόμπι της είναι να φτιάχνει μαρμελάδες και πάνω σ' αυτό έστησε μια μικρή επιχείρηση.

- Στην Κύπρο έρχεται το καλοκαίρι και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, σε συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του Lovefm, στον Τάσο Τρύφωνος και στην Χριστιάνα Αρτεμίου λίγες μέρες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών η σύζυγός του αναμένεται να έρθει Κύπρο αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να είναι μαζί του στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Στην περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος, όπως μας είπε ο ίδιος, για ένα διάστημα θα είναι long distance Πρώτη Κυρία, μιας και λόγω του ότι είναι εκπαιδευτικός, θα περιμένει να τελειώσει το σχολικό έτος.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση