ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ραγίζει καρδιές η Χριστίνα Παυλίδου για τη μητέρα της

«Μάνα, μανούλα μου… Μας λείπει η φωνή σου, η αγκαλιά σου» – Θα γιόρταζε τα 80 της

Beautiful People team

Μια ανάρτηση γεμάτη αγάπη, νοσταλγία και αναμνήσεις έκανε η Χριστίνα Παυλίδου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την απώλεια της πολυαγαπημένης μητέρας της, Άλκηστις Παυλίδου.

Η σπουδαία Κύπρια ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου 2020, έπειτα από πολυετή περιπέτεια με την υγεία της. Η απώλειά της είχε προκαλέσει βαθιά συγκίνηση στην Κύπρο, καθώς υπήρξε μία από τις ιδιαίτερα αγαπητές φυσιογνωμίες του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Έξι χρόνια αργότερα, η κόρη της ανοίγει ξανά την καρδιά της. Η συγκυρία είναι ακόμη πιο φορτισμένη συναισθηματικά, καθώς, όπως αναφέρει, μία ημέρα μετά την επέτειο του θανάτου της, η μητέρα της θα γιόρταζε τα 80ά γενέθλιά της.

«Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια μας άφησες…»

«Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια μας άφησες και πέταξες μακριά μας! Σαν αύριο θα γιόρταζες τα 80 σου γενέθλια! Μας λείπεις! Μας λείπει η φωνή σου, το χαμόγελό σου, η αγκαλιά σου, η καλοσύνη σου!», γράφει η Χριστίνα Παυλίδου.

Δεν στέκεται, όμως, μόνο στην απουσία. Περιγράφει όλα όσα έκανε τη μητέρα της ξεχωριστή: το χιούμορ, την τρυφερότητα, την καλή κουβέντα για τους ανθρώπους, την πίστη, την αισιοδοξία και την ταπεινότητά της.

Και ύστερα έρχεται ίσως το πιο συγκινητικό κομμάτι της ανάρτησης. Εκεί όπου η Χριστίνα Παυλίδου εξηγεί πως, παρά τα έξι χρόνια που έχουν περάσει, βλέπει ακόμη τη μητέρα της μέσα στους δικούς της ανθρώπους.

Την ακούει, όπως γράφει, στο ηχόχρωμα της φωνής της Μαρίας όταν τραγουδά. Τη βλέπει στην Κύνθια όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή, στο βλέμμα του μικρού Άλκη και στον χαρακτήρα της Αντιγόνης.

Τα τραγούδια που αγαπούσε, οι παλιές φωτογραφίες, προσωπικά της αντικείμενα και ρούχα που η οικογένεια φυλά σαν πολύτιμα ενθύμια, ακόμη και οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις, λειτουργούν σαν μικρές γέφυρες με το παρελθόν.

Η Άλκηστις Παυλίδου παραμένει «παρούσα»

Η Άλκηστις Παυλίδου είχε μια μακρά διαδρομή στην κυπριακή υποκριτική. Γεννημένη στη Λευκωσία, είχε επαφή με το ΡΙΚ ήδη από παιδί, συμμετέχοντας σε παιδικά προγράμματα του ραδιοφώνου και αργότερα της τηλεόρασης. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και επέστρεψε στην Κύπρο το 1976, συνεχίζοντας την πορεία της στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην υποκριτική.

Η τέχνη πέρασε και στην επόμενη γενιά. Η Χριστίνα Παυλίδου έχει εξηγήσει ότι μεγάλωσε ουσιαστικά μέσα στο θέατρο, παρακολουθώντας τη μητέρα της στη σκηνή, ενώ ακολούθησε και η ίδια τον δρόμο της υποκριτικής.

Μάλιστα, η Χριστίνα είχε μιλήσει δημόσια και για τη μεγάλη περιπέτεια υγείας της μητέρας της, περιγράφοντάς την ως τον «βράχο» της οικογένειας, έναν άνθρωπο που ακόμη και μέσα στις δυσκολίες παρέμενε αισιόδοξος και έδινε δύναμη στους γύρω του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός συγκινεί μιλώντας για τη μητέρα της. Και σε προηγούμενες επετείους είχε δημοσιεύσει λόγια αγάπης για τα «παραδεισένια γενέθλιά» της, δείχνοντας πόσο ανεξίτηλη παραμένει η παρουσία της στην καθημερινότητα της οικογένειας.

«Ήρθες σ’ αυτή τη γη για να δώσεις μόνο αγάπη»

Η σημερινή ανάρτηση καταλήγει με μια φράση που συμπυκνώνει όσα αισθάνεται η Χριστίνα Παυλίδου για τη μητέρα της:

«Αναμνήσεις μιας ζωής δίπλα σε έναν άνθρωπο που ήρθε σ’ αυτή τη γη για να δώσει μόνο αγάπη!»

Και ο αποχαιρετισμός της είναι λιτός, αλλά σπαρακτικός:

«Αιώνια σου η μνήμη αγάπη μου!»

Έξι χρόνια μετά, για τη Χριστίνα Παυλίδου και την οικογένειά της, η Άλκηστις δεν υπάρχει μόνο στις παλιές φωτογραφίες ή στα τηλεοπτικά πλάνα. Υπάρχει στις φωνές, στα βλέμματα, στις κινήσεις των ανθρώπων που άφησε πίσω της — και κυρίως στις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Μόλις μαθεύτnκε

Μιχόπουλος-Ευριπίδου

Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για το ζευγάρι μετά από δύο χρόνια – Οι εικόνες που «μιλούν» από μόνες τους
Beautiful People team
 |  ΚΥΠΡΟΣ
Σοκάρει η Όλγα Ποταμίτου για την περιπέτεια υγείας της: «Δύο χρόνια με παιδεύει – Είμαι με μπαστούνι»

«Λύγισε» η Όλγα Ποταμίτου

«Δύο χρόνια με παιδεύει ο έρπης ζωστήρας – Είμαι με μπαστούνι» – Τι είναι η ασθένεια που της άλλαξε τη ζωή
Beautiful People team
 |  ΚΥΠΡΟΣ
Το εντυπωσιακό λευκό co-ord set με παγιέτες και η ιδιαίτερη ιστορία που κρύβεται πίσω από την εμφάνισή της

«Γιαννούλα μου!»

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Η μητέρα της δημιούργησε το λαμπερό look της πρεμιέρας
Beautiful People team
 |  ΚΥΠΡΟΣ