ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκτάριος Αλεξάνδρου: Ραγίζει καρδιές το μήνυμά του για τον 87χρονο Αντωνάκη

«Τώρα ορφάνεψε το πόστο σου στο ΓΣΠ κύριε Αντώνη μου, αλλά θα είσαι πάντα εκεί»

Τον 87χρονο «αιώνιο» φροντιστή του ΑΠΟΕΛ, Αντωνάκη Λουκά, αποχαιρέτησε μέσω Instagram ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, σε ένα μακροσκελή και συγκινητικό μήνυμά του.

Ο 87χρονος «έφυγε» τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30 Ιουλίου υποκύπτοντας στα τραύματά του που προκλήθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στις 6 Μαΐου 2020. Όλους αυτούς τους μήνες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στο κυπριακό ποδόσφαιρο και δη στους ανθρώπους που τον έζησαν. Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου θυμάται και αποτίνει φόρο τιμής:

Χειμώνας 1999, ήταν ο πρώτος που συνάντησα μπροστά μου, φτάνοντας στα αποδυτήρια της Πρώτης ομάδας. Τον βλέπαμε εξάλλου, πάντα εκεί, καθημερινά όταν ήμασταν και πιο μικροί, να μένει στο δωμάτιο που είχε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων. Παρέα οι γάτες του, τα σκυλιά του και κάποιοι συγγενείς και φίλοι που τον επισκέπτονταν. Το οτι ο ΑΠΟΕΛ ήταν η οικογένεια του είναι πολύ περισσότερα απο όσα λέμε όλοι οι υπόλοιποι στα λόγια, όσο και αν το νιώθουμε και το ζήσαμε για λίγα χρόνια.

Γιατι του Αντωνάκη το ΑΠΟΕΛ ήταν η ζωή του ολόκληρη. Στην κυριολεξία.

Τότε, έπλενε τις κάλτσες όλων μας πολλές φορές στο χέρι, σε μια λεκάνη, κάτι σαν ανοιχτό πλυντήριο της κακιάς ώρας, μαζί με ακόμα 1-2 μικρά πλυντήρια για τα ρούχα. Ούτε στεγνωτήρια, ούτε βοηθοί. Έπλενε, άπλωνε, μάζευε, σιδέρωνε, έφτιαχνε τα ρούχα για τους αγώνες, για τις προπονήσεις, προετοιμασίες. Τύλιγε τους υφασμάτινους επιδέσμους για να δένουμε τους αστραγάλους. Και ήσυχα στη γωνιά του να περιμένει να τελειώσει η προπόνηση και ξανά μανά. Στρατιώτης κανονικός, όχι σαν εμάς που γκρινιάζαμε κιόλας γιατί κάτι ξέχασε ο Αντωνάκης!

Οι καιροί άλλαξαν και ήρθε βοήθεια, εξοπλισμός, πλυντήρια, στεγνωτήρια, εγκαταστάσεις. Αυτός, έστω απο πιο μακριά, διακριτικά και στωικά ανέμενε, την προπόνηση και τα παιχνίδια κι ας μην έπαιρνε πλέον τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Η θέση του στο γήπεδο ατάραχη, σαν να του έδινε οξυγόνο και λίγη ακόμα ζωή.

Τώρα ορφάνεψε το πόστο σου στο ΓΣΠ κύριε Αντώνη μου, αλλά θα είσαι πάντα εκεί.

Έδωσε τα πάντα και πήρε υποθέτω αρκετά, μη υλικά κυρίως. Του αξίζει μέγιστη τιμή και ευγνωμοσύνη απο όλους όσους μας φρόντισε τόσα χρόνια! Ο ΑΠΟΕΛ και ο Αρχάγγελος είναι φτωχότερος σε ψυχή και παράδοση, αλλά πλούσιος στην κληρονομιά αφοσίωσης που άφησε αυτός ο αγνός και πιστός άνθρωπος.

Καλό παράδεισο Αντωνάκη μου, ευχαριστούμε.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X