ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αννίτα Δημητρίου: Η φωτογραφία της με τα περισσότερα likes & τι κρίβεται πίσω από αυτήν

Η ανάρτηση της Προέδρου της Βουλής που συγκέντρωσε τα περισσότερα likes στο Instagram της μέχρι σήμερα

Δέσποινα Άσπρου

Η εποχή μας διακατέχεται από την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και την αυξανόμενη χρήση των κοινωνικών δικτύων και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Και μπορεί οι προεκτάσεις του εν λόγω ζητήματος να είναι πολλές και να μπορούν να αναλυθούν, ωστόσο δεν πρόκειται να ασχοληθούμε μαζί τους στο παρόν άρθρο. Ρίχνοντας όμως μια ευρύτερη ματιά στα social media, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως τα τελευταία χρόνια τα κοινωνικά δίκτυα μετατράπηκαν σε βασικό μέσο της πολιτικής επικοινωνίας, με τους πολιτικούς όλου του κόσμου να τα χρησιμοποιούν ολοένα και πιο πολύ.

Το γεγονός βέβαια δεν εγείρει ερωτηματικά, αφού οι πολιτικοί σήμερα αντιμετωπίζουν ένα νέο περιβάλλον, όπου η προσέλκυση ψηφοφόρων και η διαμόρφωση δημόσιας γνώμης συνδέεται στενά με την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Είτε λοιπόν μάς αρέσει, είτε και όχι, τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα αναπόσπαστο και αναπτυσσόμενο μέρος της δημόσιας σφαίρας και ταυτοχρόνως, μία από τις κύριες πηγές ενημέρωσης και συζήτησης για τους πολίτες, οπότε και οι πολιτικοί είναι "αναγκασμένοι" να τα χρησιμοποιούν - αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους... όποιοι και αν είναι αυτοί.

Αν και στην Κύπρο σχεδόν όλοι οι πολιτικοί διατηρούν λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, ένας από τους πιο δημοφιλείς ανήκει στη Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, με αυτόν να μετράει πάνω από 30 χιλιάδες followers.

Όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί, έτσι και η Αννίτα Δημητρίου, επιλέγει κατά βάση να ανεβάζει φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν το προφίλ και τις πολιτικές προτεραιότητές της. Ανάλογα με τον στόχο της επικοινωνίας που έχει θέσει από την αρχή, οι φωτογραφίες της εστιάζουν σε διάφορα θέματα και προκαλούν ποικιλία συναισθημάτων, ενώ στην πλειοψηφία οι αναρτήσεις της μάς δείχνουν τις καθημερινές της πολιτικές δράσεις και τις συναντήσεις που έχει.

Κατά διαστήματα ωστόσο, η Αννίτα Δημητρίου μοιράζεται με τους ακολούθους της οκογενειακές και προσωπικές στιγμές, στις οποίες παύουμε να βλέπουμε την πολιτκό και αντικρύζουμε την Αννίτα. Αυτές είναι και οι λήψεις που φαίνεται να αγαπούν περισσότερο οι ακολούθοι της, καθώς ανατρέχοντας στις αναρτήσεις της γίνεται κατανοητό πως οι προσωπικές φωτογραφίες συγκεντρώνουν και τα περισσότερα likes. Η φωτογραφία μάλιστα που συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στο προφίλ της είναι η τρυφερή ανάρτηση που έκανε την περασμένη χρονιά με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας. Στην λήψη, η οποία απέσπασε μέχρι αυτή τη στιγμή 4754 likes βλέπουμε την ίδια να φωτογραφίζεται αγκαλιά με την μητέρα της, με τα χαμόγελά τους να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ακολουθεί με 4444 likes το κοινό στιγμιότυπο με τον σύζυγό της, στο οποίο βλέπουμε το ζευγάρι να ποζάρει με ταιριαστά σύνολα και να στέλνει τις ευχές του για τις γιορτές.

 Για όσους αναρωτιούνται τον λόγο που αυτές οι λήψεις είναι πιο "πετυχημένες" αξίζει να αναφέρουμε πως οι συγκεκριμένες αναρτήσεις των πολιτικών - σε γενικότερο επίπεδο- επιτρέπουν στους ακόλουθους να τους αντιληφθούν ως πιο προσιτούς και ανθρώπινους. Οι φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές αποπνέουν αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, ενώ παράλληλα μπορούν να προκαλέσουν ενσυναίσθηση και συναισθηματική σύνδεση με τον πολιτικό. Οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με τις καθημερινές στιγμές του πολιτικού και να εκτιμήσουν την κοινή ανθρώπινη εμπειρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση