ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ερντογάν στην Αθήνα: Η κόκκινη γραβάτα και η σύμπτωση με την επίσκεψη του 2017

Το σχόλιο που είχε κάνει το 2017 στον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά.

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης (7/12) ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε μισή ώρα νωρίτερα από την αναμενόμενη ώρα άφιξης, ενώ στη συνέχεια μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή τον συνόδευσε ως το Προεδρικό Μέγαρο. Η επίσκεψή του πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις.

Στις 11:30 ο Ερντογάν συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στις 12:15 με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Για μια ακόμη φορά η εμφάνιση του Τούρκου Προέδρου είναι από τα θέματα συζήτησης, αφού είχε σημειολογική σημασία. Ο Ερντογάν επέλεξε να φορέσει για ακόμα μια φορά κόκκινη γραβάτα, μιας και το κόκκινο είναι ένα χρώμα που επιλέγει σε πολλές επίσημες συναντήσεις του.

Το ίδιο χρώμα γραβάτας είχε επιλέξει και το 2004, όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας και είχε συναντήσει τον Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν είχε επιλέξει να φορέσει κόκκινη γραβάτα, στην προηγούμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα το 2017. Ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς είχε φορέσει προς τιμήν του Ερντογάν την κόκκινη γραβάτα, που του είχε κάνει εκείνος δώρο, με τον Τούρκο Πρόεδρο να σχολιάζει σχετικώς: “Good diplomacy” (Καλή διπλωματία).

Τέλος, μια σύμπτωση που προσέξαμε είναι η ημερομηνία της επίσκεψής του. Όπως και φέτος, έτσι και το 2017, η επίσκεψη του Ερντογάν είχε γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, με μόνη διαφορά, ότι τότε ο Τούρκος Πρόεδρος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Εμινέ και είχε μείνει παραπάνω χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με την τωρινή επίσκεψη, η οποία θα κρατήσει λιγότερο από 24 ώρες.

Φωτογραφίες από ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση