Beautiful People team
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε σήμερα 24/3, λίγα λεπτά πριν από τις 10:00, ο γκαλερίστας, Γιώργος Τσαγκαράκης, προκειμένου να απολογηθεί τόσο για τους πλαστούς πίνακες που πουλούσε αλλά και για το ανεκτίμητο Ευαγγέλιο που είχε στα χέρια του.
Τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν στα χέρια του γνήσια έργα τέχνης, όπως και το τυπωμένο στη Βενετία, Ευαγγέλιο του 1745, ολοένα και πληθαίνουν. Ο γνωστός γκαλερίστας ισχυρίζεται ότι το απέκτησε πριν λίγες μέρες από το εξωτερικό.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας, μέσω δικηγόρου, πως διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να δικαιολογήσει τα ευρήματα των Αρχών.
Στο επίκεντρο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του βρίσκονται τρεις καταγγελίες, 13 εκπομπές και 321 πίνακες ζωγραφικής, οι περισσότεροι πλαστοί.
Αφορμή για την έρευνα των Αρχών στάθηκαν τρεις καταγγελίες που έγιναν στην ΕΛ.ΑΣ. οποίες γινόταν λόγος για πώληση πλαστών έργων.
Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2026 μέσω ενός email στο οποίο ο ανώνυμος αποστολέας είχε επισυνάψει φωτογραφίες από στιγμιότυπα εκπομπών του κ. Τσαγκαράκη στις οποίες πωλούνταν πίνακες γνωστών ζωγράφων.
Η δεύτερη καταγγελία έγινε στις 6 Μαρτίου, και πάλι μέσω email. Στο μήνυμα ο επώνυμος καταγγέλλων ανέφερε πως σε τηλεοπτική δημοπρασία του κ. Τσαγκαράκη εκτίθεντο προς πώληση έργα καταφανώς πλαστά. Μάλιστα, ο καταγγέλλων ανέφερε πως επικοινώνησε και με τη χήρα του αείμνηστου ζωγράφου Φασιανού η οποία και του επιβεβαίωσε την πλαστότητα.
Η τρίτη καταγγελία έγινε στις 19 Μαρτίου και αφορούσε στο Ευαγγελία του 1745 -το οποίο αποτέλεσε και το έναυσμα για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και τη σύλληψη του γκαλερίστα. από τις τηλεοπτικές δημοπρασίες κατέδειξαν, σύμφωνα με τις Αρχές, τις έκνομες ενέργειες του κατηγορουμένου.
Παράλληλα, και από τις εκπομπές καταδείχθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πως ο κατηγορούμενος παρουσίαζε ως γνήσια έργα που ήταν εν γνώσει του πλαστά.
Δείτε το απόσπασμα από το Πρωινό:





























