ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φαίη Σκορδά: «Θα έφευγα κι ας έμενα χωρίς δουλειά»

Τι είπε η παρουσιάστρια για τη φυγή από τον ΑΝΤ1

Η Φαίη Σκορδά παραχώρησε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στον Άρη Καβατζίκη για το περιοδικό "Glow". Η διάσημη παρουσιάστρια μίλησε για το τέλος της συνεργασίας της με τον ΑΝΤ1 αλλά και για την απόφασή της να κάνει το επόμενο βήμα στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας λοιπόν για τη φυγή από τον ΑΝΤ1, η Φαίη Σκορδά δήλωσε: "Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα μίλησαν πολλοί άλλοι για μένα, οπότε εγώ με τη στάση μου και ορισμένες νύξεις μέσα από την εκπομπή έδωσα κάποιες απαντήσεις. Έχω πλέον την πολυτέλεια επιλογής των ανθρώπων με τους οποίους νιώθω μια ασφάλεια στη συνομιλία, όπως μαζί σου, είναι και κάποιες σχέσεις που μένουν, όταν ειδικά θέλεις να μιλήσεις από καρδιάς. Για όσα ακούστηκαν δεν μπορώ να απαντήσω με λόγια, απάντησα όμως με πράξεις και συγκεκριμένες επιλογές. Ακόμη κι όταν δεν απαντώ, κάτι σημαίνει, η σιωπή είναι απάντηση. Όταν χρειάζεται, εκφράζω τη γνώμη μου, αλλά ποτέ για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Τα τελευταία χρόνια, για πράγματα σοβαρά ή σημαντικά έχω πει την άποψή μου. Και είχε και κόστος. Έχω εκφράσει τα "θέλω” μου για το περιεχόμενο μιας εκπομπής, νιώθω τυχερή καθώς στις συνεργασίες μού έδειχναν εμπιστοσύνη. Πολλές ήταν οι φορές που η αντίστασή μου ή η διαφορετική γνώμη μου στο τέλος αποδείχτηκε σωστή. Όταν ζητάω κάτι, δε λειτουργώ υποκειμενικά, αλλά για το συμφέρον μιας εκπομπής. Έχω αρνηθεί να κάνω πράγματα ή να ασχοληθώ με προγράμματα που ήταν εκτός της αισθητικής μου ή του περιεχομένου μιας πρωινής εκπομπής και του κοινού της. Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή τηλεοπτικής στέγης και τη μετακίνησή μου στον ΣΚΑΪ, αποχαιρέτησα πριν από δέκα μήνες ένα κανάλι, χωρίς να ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο. Χαιρέτησα έναν σταθμό που αγάπησα και με στήριξε στο έπακρο. Και τα στελέχη, και ο Θοδωρής Κυριακού, ήταν πάντα δίπλα μου. Και όπως κάνω συνήθως, δεν είχα προετοιμάσει το τι θα πω. Είναι η καρδιά μου που μιλάει, όπως μίλησε και σε εκείνο το "αντίο” που κράτησε ένα λεπτό. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, δεν είχα δεύτερο σενάριο, ούτε είχα κλείσει την επόμενη στέγη μου. Δε φεύγω από κάπου για να πάω κάπου αλλού. Θα έφευγα κι ας έμενα χωρίς δουλειά. Υπήρξαν πολλές και διαφορετικές συζητήσεις, ήθελαν να μείνω στον ΑΝΤ1 -με όποιον τρόπο-, αλλά δεν μπορούσα. Ήταν μία καθαρά προσωπική απόφαση, χωρίς να έχω έτοιμο το επόμενο βήμα. Δε λειτουργώ με "καβάντζες” στη ζωή μου, αλλά με εντιμότητα και συναίσθημα".

Γιατί είπε "ναι" στον ΣΚΑΪ; Η ίδια απάντησε πάνω σε αυτό: "Xρειάστηκε μισή ώρα για να το αποφασίσω. Με έπεισαν, γιατί κατάλαβα ότι με ήθελαν πολύ και εγώ είμαι συναισθηματικός άνθρωπος. Χωρίς να υπογράψω, είπα "ναι” και, όταν έχω δώσει τον λόγο μου, δεν τον παίρνω πίσω. Διαπιστώνω άριστη συμπεριφορά απέναντί μου, τόσο από την πλευρά της διοίκησης, των διευθυντών, αλλά και της παραγωγής. Είμαι πράγματι πολύ ικανοποιημένη από την επιλογή μου, βλέπω ότι εκτιμούν την προσπάθεια που κάνω. Γι’ αυτό παρουσίασα και το "The Voice”, γιατί μου το ζήτησαν. Η πρώτη απάντησή μου ήταν "όχι, αποκλείεται”, αλλά προφανώς έχουν βρει τα κουμπιά μου, μου άφησαν χρόνο να το σκεφτώ, δε με πίεσαν".

Η Φαίη Σκορδά δηλώνει ευχαριστημένη, χωρίς να αγνοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν στο τηλεοπτικό τοπίο: "Κάνω ό,τι μπορώ, αλλά προσαρμόζομαι και στα δεδομένα που υπάρχουν γύρω μου. Δυστυχώς, το αμιγώς ψυχαγωγικό πρωινό, όπως το γνωρίζαμε, έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα και δεν έχει προστατευτεί. Ξέρουμε καλά πώς έρχονται τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά το θέμα είναι αν θέλεις να ακολουθήσεις τέτοιον δρόμο. Μου έλεγαν, κάποτε, να βγάζω στον αέρα τηλεφωνικές γραμμές με προβλήματα τηλεθεατών γιατί ήταν hot, αλλά δεν το ακολούθησα. Γνώριζα καλά ότι δύσκολα θα αντέξει η μαγειρική απέναντι σε κάτι τέτοιο. Το ζητούμενο είναι να μην πέσει το κάστρο… Λίγο ακόμη το κρατάω".

ΠΗΓΗ: yupiii.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση