ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24° Λευκωσία,
27 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Το τελευταίο «αντίο» στη σπουδαία Ραφαέλα Καρά

Χιλιάδες πολίτες την αποχαιρέτισαν στη Ρώμη

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χιλιάδες πολίτες στην Ραφαέλα Καρά.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο Καπιτώλιο της Ρώμης και έξω από την εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν 'Αρα Τσέλι, με τον ναό να γεμίζει κίτρινα λουλούδια, μιας και αυτό ήταν το αγαπημένο χρώμα της Ιταλίδας τραγουδίστριας και show woman.

Στην εκκλησία παρευρέθηκαν συγγενείς, ο πρώην σύντροφός της, σκηνοθέτης Σέρτζιο Γιαπίνο, αλλά και αρκετοί από τους συνεργάτες της. Οι περισσότεροι θαυμαστές περίμεναν στον εξωτερικό χώρο.

Το φέρετρο της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας ήταν σε απλό, ακατέργαστο ξύλο, όπως είχε ζητήσει η ίδια. Η σορός της πρόκειται να αποτεφρωθεί. Στη συνέχεια, η τέφρα η οποία θα μπει σε ειδικό γυάλινο κουτί, πρόκειται να μεταφερθεί στην Κάτω Ιταλία, στο Σαν Τζοβάνι Ροτόντο. Εκεί, θα την ευλογήσουν οι καλόγεροι καπουτσίνι, στο μοναστήρι όπου έζησε ο γνωστός Ιταλός καλόγερος Πάντρε Πίο, ο οποίος, για την Ραφαέλα Καρά, ήταν κύριο πνευματικό σημείο αναφοράς.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι τόνισε ότι «όλη η Ιταλία, σήμερα, τιμά την γυναίκα αυτή που ήταν σύμβολο της χώρας. Διότι όπως κάνουν μόνον οι μεγάλοι άνθρωποι, ήξερε να απευθύνεται και να αγγίζει όλους, και τους πιο απλούς ανθρώπους».

 

Εσωτερική εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση