Νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στη δυτική Γαλλία είναι ο Γάλλος κινηματογραφικός παραγωγός Νικολά Αλτμάιερ και η σύντροφός του, Ματίλντ Φαβιέ, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου Dior, σύμφωνα με τη «Le Monde».
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, στο βόρειο τμήμα του διαμερίσματος Deux-Sèvres.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νιόρ, Νικολά Λεκλενς, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι συγκρούστηκε με φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να προσπεράσει άλλο όχημα.
Οι γαλλικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης.
Ποιοι ήταν
Η 57χρονη Ματίλντ Φαβιέ ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων στον οίκο Dior και συγκαταλεγόταν στα σημαντικά στελέχη του γνωστού γαλλικού οίκου μόδας.
Ο 61χρονος Νικολά Αλτμάιερ ήταν καταξιωμένος κινηματογραφικός παραγωγός. Μαζί με τον αδελφό του, Ερίκ Αλτμάιερ, είχε ιδρύσει την εταιρεία παραγωγής Mandarin & Compagnie.
Στη διάρκεια της καριέρας του συμμετείχε στην παραγωγή αρκετών δημοφιλών γαλλικών ταινιών, μεταξύ άλλων των «OSS 117» και «Brice de Nice», με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Γάλλο ηθοποιό Ζαν Ντιζαρντέν.
Η έρευνα των γαλλικών Αρχών συνεχίζεται, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.





























