ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
31° Λευκωσία,
25 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Σπύρος Μπιμπίλας: 41 χρόνια πριν έδωσε από τα πρώτα γκέι φιλιά στο θέατρο!

Το ξεχωριστό μήνυμά του

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, στέλνοντας το ξεχωριστό μήνυμά του.

Αφορμή στάθηκε η 17η Μαΐου, που ήταν η Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας, αμφιφοβίας και ιντερφοβίας.

Ο γνωστός ηθοποιός και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μέσω μιας ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram δημοσίευσε μία φωτογραφία από το μακρινό 1981, στην οποία φαίνεται ο ίδιος να ανταλλάσει ένα φιλί με τον ηθοποιό Γιώργο Κροντήρη για τις ανάγκες της παράστασης «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών».

Στη λεζάντα της ανάρτησής του, ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολίασε: «42 χρονια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους.Ενα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλαδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγαλη επιτυχία..Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδου Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντινου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας.Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντηρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβιας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβιας αξίζει να το μνημονεύουμε... Ειμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φιλί ήταν ένα από τα πρώτα φιλιά που δόθηκαν μεταξύ ανδρών στο ελληνικό θέατρο. Η παράσταση ήταν το πρώτο έργο που ανέβηκε και αφορούσε την ομοφυλοφιλία και τη σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Μάριος. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση