ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
26 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

«Σκάνδαλο» στη Eurovision!

Η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών

Ο 66ος διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Pala Olimpico του Τορίνου και μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανία με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania».

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, η αποτυχία σύνδεσης με τρεις χώρες μάλλον δεν ήταν τυχαία, καθώς η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών από έξι χώρες.

Eurovision 2022 – Η ανακοίνωση της EBU για τα αποτελέσματα

«Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών. Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», ανέφερε η ανακοίνωση της η EBU.

Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις από τις 6 χώρες στις οποίες η EBU άλλαξε τη βαθμολογία, αρνήθηκαν να εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision για να κάνουν τις ανακοινώσεις.

 

 Πηγή: fthis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση