ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πριγκίπισσα Κάθριν: Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως πριγκίπισσα της Ουαλίας

Η ιστορία της τιάρας που επέλεξε

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως πριγκίπισσα της Ουαλίας. πραγματοποίησε στις 22 Νοεμβρίου 2022 η πριγκίπισσα Κάθριν.

Η νύφη του βασιλιά Κάρολου παρευρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ σε επίσημο δείπνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης κρατικής επίσκεψης με οικοδεσπότη τον βασιλιά Κάρολο. Ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου καλωσόρισε τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα στο Παλάτι και η πριγκίπισσα Κάθριν έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. 

 

 

Για την κομψή βραδιά επέλεξε ένα λευκό φόρεμα σε στυλ κάπα με την υπογραφή Jenny Packham, ενώ τα μαλλιά της στόλιζε η αμύθητης αξίας τιάρα Lover’s Knot της Βασίλισσας Μαρίας, την οποία η πριγκίπισσα φόρεσε μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Η συγκεκριμένα τιάρα ήταν επίσης η αγαπημένη της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

 

 

Το εντυπωσιακό κόσμημα είναι ηλικίας άνω του ενός αιώνα και σύμφωνα με το Court Jeweller, αρχικά παραγγέλθηκε από τον κοσμηματοπώλη Garrard από τη βασίλισσα Μαρία το 1913, από τον οίκο Garrard της Βρετανίας. Αργότερα παραδόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία με τη σειρά της το έδωσε στη νύφη της, την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο, η τιάρα επέστρεψε στη βασίλισσα Ελισάβετ και κατέληξε στη σύζυγο του Γουίλιαμ. 

 

Με πληροφορίες από okmag.gr

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση