ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πορνό φτώχειας» η ταινία της νύφης της Βικτόρια Μπέκαμ

Κατακεραυνώθηκε η ταινία της από κοινό και κριτικούς το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Νίκολα Πελτζ

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Νίκολα Πελτζ «Lola» έχει αποδοκιμαστεί από κριτικούς και θεατές, οι οποίοι χαρακτήρισαν την ταινία ως «έργο ματαιοδοξίας».

Η 29χρονη ηθοποιός έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 9 Φεβρουαρίου, με περιορισμένη κινηματογραφική και ψηφιακή κυκλοφορία.

Υποδύεται την πρωταγωνίστρια, μια έφηβη που εργάζεται για να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να μπορέσει να βγάλει την ίδια και τον μικρότερο αδελφό της από το τοξικό σπίτι που μοιράζονται με τη μητέρα τους.

Σύντομα έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά από τραυματικές εμπειρίες, όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, η φτώχεια, η σεξουαλική εργασία και η εφηβική εγκυμοσύνη.

Όμως οι κριτικοί έχουν κατακεραυνώσει την ταινία ως «μια δοξασμένη διαφήμιση» για την Πελτζ και την κατηγόρησαν για «πορνό φτώχειας», δηλαδή εκμετάλλευση της φτώχειας για ψυχαγωγία και καλλιτεχνική αναγνώριση.

Μεταξύ άλλων, η κριτικός του In Review Online, έγραψε: «Δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά εκπληκτικό ή καινούργιο στην κακογραμμένη και στερεοτυπικά μελοδραματική ιστορία της "Lola", η οποία υλοποιείται κυρίως ως τυπικές ρυθμίσεις κατασκευασμένης έντασης και φανερού συναισθηματικού καπελώματος».

Ενώ, η κριτικός του Guardian χαρακτήρισε το έργο ως «γελοία ταινία» και έγραψε: «Η "Lola", της οποίας η πρωταγωνίστρια κατρακυλά από τη μία τραυματική εμπειρία στην άλλη, δεν εξερευνά τις δυσκολίες - τις εκμεταλλεύεται».

Η κριτική του Spectrum Culture, αναγνώρισε ότι το «Lola» ήταν «μια ταινία προορισμένη για χλευασμό», με τη Πελτζ να είναι κόρη του δισεκατομμυριούχου Νέλσον Πελτζ και να απέχει όσο το δυνατόν περισσότερο από τη φτώχεια.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Brooklyn Beckham  |  Victoria Beckham  |  gossip  |  showbiz  |  lifestyle  |  showbiz  | 

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση