ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ένα φιλί περιμένοντας το θάνατο...

Η συγκλονιστική εικόνα που τράβηξε ζευγάρι από το φεστιβάλ που αιματοκύλισε η Χαμάς

Δέσποινα Άσπρου

Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι κυκλοφορεί στα social media τις τελευταίες ώρες. Ο λόγος για την συγκλονιστική φωτογραφία που τράβηξε ζευγάρι Ισραηλινών που είχε επισκεφτεί το μουσικό φεστιβάλ, το οποίο αιματοκύλισαν οι μαχητές Χαμάς, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην φωτογραφία παρακολουθούμε τους δύο νέους να σφραγίζουν την αγάπη τους με ένα φιλί, ενόσω περιμένουν τον θάνατό τους.

Αναλυτικότερα, η Αμίτ και ο Νιρ ήταν ανάμεσα στους νέους που βρέθηκαν μαζί με έναν φίλο τους, τον Ζιβ, στο φεστιβάλ όταν οι μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 260 ανθρώπους. Το ζευγάρι, προσπαθώντας να κρυφτεί, έπεσε στο έδαφος και χωρίς να ξέρουν αν θα εκτελεστούν ή να αιχμαλωτιστούν σε λίγο, αυθόρμητα τράβηξαν μια συγκλονιστική σέλφι με τους δυο τους να δίνουν ένα τελευταίο φιλί για να «σφραγίσουν» την αγάπη τους και να αφήσουν ένα ενθύμιο από αυτή.

Οι δύο τους τελικά επέζησαν και δημοσίευσαν την εικόνα, με αυτή να γίνεται σύμβολο.

«Ακούς τις σφαίρες να σφυρίζουν δίπλα σου και οι άνθρωποι απλώς πέφτουν... και οι τρομοκράτες από πίσω μας να κάνουν κύκλους παντού με μοτοσικλέτες και να προσπαθούν απλώς να σκοτώσουν... Όταν σου λέω ότι δεν έχω δύναμη, μου λες ότι δεν έχω άλλη επιλογή και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε. Οι πυροβολισμοί πέρασαν πάνω από το κεφάλι μου. Οι τρομοκράτες περνούσαν και πυροβολούσαν και εμείς κάνουμε τα πάντα να μην κουνηθούμε», ανέφερε η νεαρή γυναίκα.

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση