ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραλίγο να σκοτωθεί ο John Travolta

Το αεροπλάνο του είχε ολική ηλεκτρική βλάβη

Το μοιραίο ατύχημα, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή θυμήθηκε ο Τζον Τραβόλτα με αφορμή την τελευταία του δουλειά στην μικρού μήκους ταινία «The Shepherd».

Συγκεκριμένα ο διάσημος ηθοποιός θυμήθηκε τη στιγμή, κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας του σε μια προβολή στο Λονδίνο. Το έργο, βασισμένο στη νουβέλα του 1975 του Φρέντερικ Φόρσιθ, αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού πιλότου της Βασιλικής Αεροπορίας (Μπεν Ράντκλιφ) που προσπαθεί να προσγειωθεί με ασφάλεια μετά από μια ηλεκτρική βλάβη στον αέρα και χρειάζεται τη βοήθεια ενός άλλου πιλότου (Τραβόλτα).

Σύμφωνα με το BBC ο Τζον Τραβόλτα γύρισε πίσω στο χρόνο και θυμήθηκε τότε, που οδηγούσε ένα αεροπλάνο με ολόκληρη την οικογένειά του ως επιβάτες λέγοντας: «Το πεπρωμένο του έργου είναι ότι στην πραγματικότητα βίωσα μια ολική ηλεκτρική βλάβη, όχι σε ένα Vampire [τύπος μαχητικού αεροπλάνου], αλλά σε ένα εταιρικό τζετ, πάνω από την Ουάσινγκτον, πριν ανακαλύψω το βιβλίο. Έτσι, όταν διάβασα το βιβλίο, είχε μεγαλύτερη απήχηση λόγω αυτής της εμπειρίας που είχα βιώσει προσωπικά».

 

Το εν λόγω περιστατικό συνέβη το 1992. Ο 69χρονος ηθοποιός που έχει δίπλωμα πιλότου έχει ξαναμιλήσει για το περιστατικό το 1995, όταν αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο «New Yorker» ότι αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο «Ronald Reagan Washington National Airport». «Είχα δύο κινητήρες τζετ, αλλά δεν είχα όργανα, ούτε ηλεκτρικό, τίποτα», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό τον δίδαξε «πώς είναι να πιστεύεις απόλυτα ότι πρόκειται να πεθάνεις». «Νόμιζα ότι είχε τελειώσει. Ακριβώς όπως αυτό το αγόρι, που απεικονίζεται τόσο όμορφα [από τον Ράντκλιφ]. Έπιασε αυτή την απελπισία όταν νομίζεις ότι πραγματικά πρόκειται να πεθάνεις. Είχα την οικογένειά μου στο πλευρό μου και είπα: "Αυτό είναι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα πεθάνω σε αυτό το αεροπλάνο"».

Τελικά ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος ήξερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, μόλις είδε το μνημείο της Ουάσινγκτον στον αέρα, το έκανε με επιτυχία. Όπως είπε: «Έκανα μια προσγείωση ακριβώς όπως κάνει [ο χαρακτήρας του Φρέντι] στην ταινία. Διαβάζω λοιπόν αυτό το βιβλίο και λέω: "Το έχω ζήσει αυτό"».

Με πληροφορίες από protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση