ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η ανατρεπτική εξαγορά που έκανε

Εξαγόρασε το 80% εταιρίας που αναπτύσσει θεραπεία για τον κορωνοϊό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία με αποτέλεσμα να χάσει την συμμετοχή του στο Australian Open. Λίγες ημέρες μετά την περιπέτειά του και έχοντας επιστρέψει πλέον στο Βελιγράδι, γίνεται γνωστό ότι ο Σέρβος τενίστας είχε εξαγοράσει ποσοστό εταιρίας στη Δανία, η οποία εργάζεται για την παρασκευή φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει το 80% της QuantBioRes. Ο CEO της δανικής εταιρίας, Ιβάν Λονκάρεβιτς, αποκάλυψε ότι η επένδυση έγινε τον Ιούνιο του 2020. Αρνήθηκε ωστόσο να αναφέρει το ποσό που έδωσε ο διάσημος τενίστας. Ο ίδιος τόνισε ότι οι έρευνες της εταιρίας τους αφορούν στην ανάπτυξη θεραπείας κατά της Covid-19 και όχι σε εμβόλιο.

Να θυμίσουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ανεμβολίαστος και η άρνησή του να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ήταν η αιτία να μην γίνει δεκτός στην Αυστραλία με αποτέλεσμα την απέλασή του στη συνέχεια.

Ο Σέρβος τενίστας είχε την υποχρέωση να αποχωρήσει άμεσα από τη Μελβούρνη, έτσι το μεσημέρι της Κυριακής (16/1) αναχώρησε με προορισμό το Ντουμπάι και από εκεί με άλλη πτήση έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βελιγράδι. Ο Σέρβος τενίστας μάλιστα χαιρέτησε μέσα από το αυτοκίνητό του το συγκεντρωμένο πλήθος, που κρατούσε σημαίες και τραγουδούσε.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της αφαίρεσης της visa του και της απέλασης από την Αυστραλία. Ο Σέρβος τενίστας εγκατέλειψε άμεσα την χώρα και δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open. Για περίπου 5,5 ώρες οι δικηγόροι των δύο πλευρών αγόρευαν σχετικά με την θέση τους και τους λόγους που (η πλευρά Τζόκοβιτς) προχώρησε σε έφεση, με το δικαστήριο να διακόπτει και να αποφασίζει να συνεχίσει με ορισμένα σημεία της υπόθεσης από το απόγευμα (τοπική ώρα).

Πηγή: okmag.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση