ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kim Kardashian: «Μπλεγμένη» σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας;

Το αρχαιοελληνικό γλυπτό που κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Σε μια περίπλοκη υπόθεση που αφορά στην αγορά «κλεμμένου» ρωμαϊκού αντιγράφου ενός αρχαιοελληνικού γλυπτού έχει βρεθεί ''μπλεγμένη'' η Kim Kardashian.

Το αρχαίο ρωμαϊκό άγαλμα, που ονομάζεται «Θραύσμα της Αθηνάς της Σάμου του Μύρωνα» και χρονολογείται περίπου στον 1ο αιώνα μ.Χ., ήταν μέρος ενός φορτίου αξίας 750.000 δολαρίων στο όνομα της γνωστής τηλεπερσόνας.

Εισήχθη στο Los Angeles το 2016, όταν η Kim Kardashian και ο πρώην σύζυγός της Kanye West ανακαίνιζαν το σπίτι τους, αλλά κατασχέθηκε από τελωνειακές αρχές το 2016, επειδή το γλυπτό «εκλάπη, πωλήθηκε λαθραία και εξήχθη παράνομα από την Ιταλία». Η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα αίτημα νομικής κατάσχεσης σε δικαστήριο του Los Angeles.

Ο Axel Vervoordt είναι διάσημος Βέλγος διακοσμητής και έμπορος έργων τέχνης, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη της ανακαίνισης της οικίας της Kardashian και το όνομά του αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα, μαζί με εκείνο της Kim.

Σύμφωνα με την Daily Mail η influencer δηλώνει άγνοια και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της Kardashian είπε: «Η Κιμ δεν αγόρασε ποτέ το έργο και αυτή είναι η πρώτη φορά που πληροφορείται την ύπαρξή του. Πιστεύουμε ότι κάποιος το αγόρασε χρησιμοποιώντας το όνομά της χωρίς να έχει δώσει την έγκρισή της και, επειδή δεν παραδόθηκε ποτέ, δεν γνώριζε τίποτα για τη συναλλαγή. Ενθαρρύνουμε την διεξαγωγή έρευνας και ελπίζουμε το έργο να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες του».

Ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται πως έχει μέλλον, καθώς τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πολλά πρόσωπα και επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση