ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Αυτοί θα είναι οι 30 καλεσμένοι

Όλες οι λεπτομέρειες

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν τα 30 άτομα που θα παραστούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου το Σάββατο το μεσημέρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου προετοιμάζονταν εδώ και χρόνια, ωστόσο λόγω της πανδημίας, η τελετή έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Στη κηδεία θα παραστούν μονάχα η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το παλατι, θα τηρηθούν κάποιες από τις παραδόσεις μιας βασιλικής κηδείας, με πινελιές, που θα αντανακλούν τις στρατιωτικές σχέσεις του Δούκα και στοιχεία της προσωπικότητας του εκλειπόντος.

Πάνω από 700 μέλη από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από το Βασιλικό Ναυτικό, τον Βρετανικό Στρατό και τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία θα παράσχουν τελετουργική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Θα πραγματοποιηθεί μια ιδιωτική πομπή πριν από την κηδεία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ λεπτά. Κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, το οποίο θα μεταφέρεται από ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, ο γιος του Κάρολος και η αδελφή του πριγκίπισσα Άννα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δε θα λάβει μέρος στην πομπή αυτή πριν από την τελετή. Τα αδέλφια του Κάρολου, Έντουαρντ και Άντριου, θα συμμετάσχουν στην πομπή ακριβώς από πίσω από τον Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα.
Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα ακολουθούν στη συνέχεια, αν και δεν θα περπατήσουν μαζί, αφού θα τους χωρίζει ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς.
Πίσω από τους πρίγκιπες θα είναι τα τελευταία μέλη της οικογένειας, ο σύζυγος της Άννας, ο Αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς και ο Κόμης του Σνόουντον.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν θα συμμετέχουν στην πομπή, όπως η Δούκισσα της Κορνουάλης και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, θα την παρακολουθήσουν μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ έξω από την αυλή του παρεκκλησιού. Εκεί θα παρευρίσκονται και συγγενείς εξ αίματος από την πλευρά του Δούκα, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ανιψιών του Φίλιππου, του κληρονομικού πρίγκιπα του Μπάντεν και του πρίγκιπα του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ.

Καθόλη τη διάρκεια της τελετής, οι παρευρισκόμενοι θα φορούν μάσκες. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του Δούκα, θα είναι μια τελετουργική κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου εντός του Κάστρου του Ουίνδσορ χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω της πανδημίας

Σπάζοντας την παράδοση, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορούν στρατιωτικές στολές ως είθισται, αλλά θα είναι ντυμένοι με πολιτικά ρούχα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, μια χορωδία τεσσάρων τραγουδιστών θα τραγουδήσει μουσική που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου για την περίσταση. Θα κάθονται στο σηκό, διατηρώντας αποστάσεις από τα συγκεντρωμένα μέλη της οικογένειας.

Μετά την τελετή, το φέρετρο θα κατεβεί στο Royal Vault κάτω από το εκκλησάκι καθώς η χορωδία θα τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο της Αγγλίας.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των επισκεπτών που θα παρευρεθούν στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου:

 1. Βασίλισσα Ελισάβετ
 2. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας
 3. Η Δούκισσα της Κορνουάλης
 4. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ
 5. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ
 6. Ο Δούκας του Σάσεξ
 7. Ο Δούκας του Γιορκ
 8. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη
 9. Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι
 10. Η πριγκίπισσα Ευγενία
 11. Τζακ Μπρουκσμπανκ
 12. Ο κόμης του Ουέσσεξ
 13. Η Δούκισσα του Ουέσσεξ
 14. Η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ
 15. Βισκάουντ Σέβερν
 16. Η πριγκίπισσα Άννα
 17. Ο Αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς
 18. Πίτερ Φίλιπς
 19. Ζάρα Φίλιπς
 20. Μάικ Τιντάλ
 21. Ο Κόμης του Σνόουντον
 22. Η Λαίδη Σάρα Τσάτο
 23. Ντάνιελ Τσάτο
 24. Ο Δούκας του Γκλόστερ
 25. Ο Δούκας του Κεντ
 26. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα
 27. Ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν
 28. Ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης
 29. Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ
 30. Η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση